Hogy fordulhat az elő, hogy egy férfi nőket ver az olimpián?

Tuzson Bence felháborodását fejezte ki a férfinak született algír bokszoló nők között indulása miatt.

2024. 08. 02. 10:49
Tuzson Bence, Magyar Nemzeti Bank, MNB, online csalások, internetes csalás, online átverés, internetes átverés, netes átverés, online bűnözés
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a nemi teszteken korábban megbukott férfi most a párizsi olimpián engedélyt kapott, és versenyezhet a női ökölvívókkal!

– kezdte új közösségimédia-bejegyzését Tuzson Bence. 

Az igazságügyi miniszter a napokban közfelháborodást kiváltó ügyre reflektált. Miszerint az olimpián indulhat egy olyan női bokszoló, akit tavaly kitiltottak a női boksz vb-ről, mert magas tesztoszteronszinttel rendelkezik és mert található a szervezetében XY-kromoszóma – normális esetben ez a férfiakra jellemző, a nőknek két X-kromoszómájuk van. Imane Khelif szombaton Hámori Lucával is ringbe száll, ami ellen a Magyar Ökölvívó Szövetség tiltakozott.

Hogy fordulhat az elő, hogy egy férfi nőket ver, visszaélve biológiai adottságaival, erejével!? Ez nem valódi győzelem, ez méltatlan a sporthoz, megalázó és igazságtalan a nőkkel, a női versenyzőkkel szemben!

– emelte ki az igazságügyi miniszter.

Majd a női jogvédő szervezetekhez fordult.  

Kérem a most érthetetlen módon hallgatag női jogvédő szervezeteket, hallassák a hangjukat és tegyenek meg mindent nőtársaikért, álljanak ki értük, tiltakozzanak!

Borítókép: Tuzson Bence (Forrás: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.