Szentkirályi Alexandra: Most az a legfontosabb, hogy segítsünk és ott legyünk az ország számos pontján + videó

A Fidesz budapesti elnöke és a KDNP országgyűlési képviselői is részt vettek az óbudai árvízi védekezésben. Megmozdult az ország, civilek és politikusok együtt dolgoznak az emberek és ingatlanok védelméért.

2024. 09. 17. 9:15
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamikor a hét második felében 860 centiméter körül fog tetőzni a Duna Budapesten. Ilyen magas vízállásnál Óbuda egyes részeit elöntené a víz, ha nem védekeznének. Az árvízvédelmi munkálatok így itt is elkezdődtek. A Losonc utca környékén kamionszámra hozták a homokot és agyagot. Gőzerővel dolgoznak a szakemberek és civilek a védelem érdekében. A KDNP országgyűlési képviselői is menteni érkeztek, de szinte az egész ország megmozdult. 

„A 2013-as óriási árvizet talán nem haladja majd meg a Duna vízállása” – mondta a Magyar Nemzetnek a párt országgyűlési képviselője. Nacsa Lőrinc arra emlékeztetett, hogy ha az akkori áradást közösen összefogva, a szakemberek, az önkéntesek és az ország együttesen le tudta győzni, akkor most sem lehet más a cél. Hozzátette: a Duna-menti települések védelme érdekében összekapaszkodva, együtt az egész ország megmozdult, és itt Óbudán is mindenki teszi a dolgát. A cél pedig nem más, mint hogy ne essen emberi életben és vagyonban kár. Óbudán nem csak helyi lakosok, hanem más kerületekből érkezők is lapátot ragadtak, hogy segítsék a védekezést. 

„A legfontosabb az összefogás, hogy aki tud, az részt vegyen a védekezésben, ezért jöttünk mi is” – ezt már a budapesti Fidesz elnöke mondta a helyszínen. Szentkirályi Alexandra szerint itt Óbudán is helyén van a szíve az embereknek. A politikus a homokzsákok töltése közben a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a katonák, a Katasztrófavédelem munkatársai, a vízügyi szakemberek több önkormányzattal összefogva összehangoltan dolgoznak. Amit pedig emberileg meg tudnak tenni, például, hogy ott vannak a gátakon és dolgoznak, azt meg is fogják tenni – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.