A brit mutáns új variációja sem ellenállóbb a védőoltásokkal szemben

Ha esetleg mégis, legfeljebb néhány százalékos lehet a hatékonyság csökkenése a védőoltásoknál – mondta Rusvai Miklós virológus.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 12. 11:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi vizsgálatok szerint a brit mutáns Romániában már kimutatott új variációja sem ellenállóbb a védőoltásokkal szemben – mondta Rusvai Miklós, hozzátéve: ha esetleg mégis, legfeljebb néhány százalékos lehet a hatékonyság csökkenése a védőoltásoknál.

A virológus szerint a brit variánsnak többfajta mutációja jelen van Magyarországon is, köztük valószínűleg olyanok is, amelyek agresszívabban terjednek, mint az eredeti brit változat. Ezzel is magyarázható, hogy az elmúlt hetekben Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon is nőtt a fertőzöttek száma – magyarázta a szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.