Karácsonyék megmérték: Az atlétikai vb mellett a budapestiek többsége

Szinte mindenki hallott arról, hogy Budapest elnyerte az atlétikai világbajnokság rendezési jogát, 61 százalék örül ennek a hírnek, 27 százalék viszont nem.

Forrás: budapest.hu2019. 11. 27. 17:31
null
Forrás: facebook.com/magyaratletika
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal megbízásából készítettek felmérést november 22 és 26 között, 1000 budapesti választópolgár telefonos megkérdezésével.

A budapest.hu-n megjelenő kutatás a 2023-as atlétikai világbajnokságra tervezett sportlétesítmény társadalmi támogatottságát mérte fel.

A megfogalmazás szerint szinte mindenki hallott arról, hogy Budapest elnyerte az atlétikai világbajnokság rendezési jogát, 61 százalék örül ennek a hírnek, 27 százalék viszont nem. 53 százalék szerint Budapestnek támogatnia kellene a kormány beruházását – az atlétikai stadiont –, 31 százalék szerint viszont elleneznie kellene azt. Itt már jelentős különbségek fedezhetőek fel pártpolitikai szimpátia szerint, az ellenzékiek többsége (59 százaléka) azt várja a fővárosi vezetéstől, hogy ellenezze a projektet.

Mint ismert, ma a fővárosi közgyűlés megszavazta az előterjesztést az atlétikai stadion támogatásának feltételeiről – talán éppen azért, mert ismerték a budapestiek véleményét a kérdésről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.