A büntetés-végrehajtás visszautasítja Hadházy Ákos rágalmait

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő megsértette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jó hírét azzal az állításával, hogy „Magyarországon lopnak a börtönök”. Az intézmény a pénteki közleményében Hadházy felelősségét hangsúlyozta.

2020. 07. 31. 18:18
null
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közleményben cáfolta és visszautasította Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek az intézményről tett állításait. A BVOP pénteki közleményében kifejtették: Hadházy, visszaélve országgyűlési képviselői jogosultságaival, a rendelkezésére bocsátott információkat – vélhetően a politikai profitszerzés és a nagyobb médiafelület elérése érdekében – olyan módon interpretálta a közvéleménynek, hogy azzal a büntetés-végrehajtási szervezet jó hírnevét megsértette, a sajtót, illetve a médiafogyasztókat szándékosan megtévesztette.

– Az országgyűlési képviselő minden erkölcsi határt átlépett akkor, amikor a sajtó nyilvánossága előtt azt hangoztatta, hogy „Magyarországon a börtönök is lopnak”. Ezzel nemcsak a testületet, de annak minden munkatársát becsmérelte, megalázta – fejtették ki. Hozzátették: a súlyos állítás felelőssége kizárólag a képviselőt terheli, különösen úgy, hogy a sajtótájékoztatón általa ismertetett „indokok” nyilvánvaló ténybeli tévedéseken és szándékos csúsztatásokon alapszanak.

Mint írták, Hadházy Ákos állításaiból lényegében annyi igaz, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet valóban szerződést kötött az általa említett gazdasági társaságokkal. – Ám az már valótlanság, hogy ezeket a gazdasági szereplőket a büntetés-végrehajtás a szakmai és jogszabályi kötelezettségek figyelmen kívül hagyásával, csupán saját elhatározásából választotta volna ki, hiszen a beszerzési eljárások minden esetben a vonatkozó és hatályos jogszabályok rendelkezéseinek szigorú betartásával történnek – mutattak rá. Hadházy csütörtökön egyebek mellett azt hangoztatta, hogy a BVOP ötvenmillió forint értékben szerződött egy „NER-közeli” céggel médiaügynökségi feladatok ellátására, s kétségbe vonta a megbízás létjogosultságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.