A családtámogatások az apákat is jelentősen segítik

A kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) vasárnap, az apák napjára szervezett dunai hajózást megelőző sajtótájékoztatóján Budapesten.

Forrás: MTI2019. 06. 16. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beneda Attila hozzátette, ezt szolgálja az utóbbi 8-9 évben kiépített családtámogatási rendszer, amelynek szinte

minden elemét már az édesapák is igénybe tudják venni.

Az apák is mehetnek gyesre, gyedre, illetve a családi adókedvezményt is felvehetik. A családvédelmi akcióterv pedig az édesapák mellett már a nagyszülőkre, így a nagypapákra is nagy figyelmet fordít, ezt támasztja alá a nagyszülői gyed kialakítása – sorolta.

A helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: statisztikai adatok bizonyítják, hogy

sokkal jobbak az életkilátásaik azoknak a felnőtteknek, akiknek gyermekük van, különösen igaz ez az édesapákra.

„Egy férfi életében nemcsak a legizgalmasabb, hanem a legszebb dolog is, ami történhet, hogyha édesapává, majd később nagyapává válik” – fogalmazott Beneda Attila.

Király Nóra, a Ficsak alapítója elmondta, az apák napja alkalmából évek óta szerveznek rendezvényeket.

Azon dolgoznak, hogy ez a nap, június harmadik vasárnapja az anyák napjához hasonlóan fontos nappá váljon.

A Ficsak mindent megtesz azért, hogy a család intézményét megerősítse, épp ezért nagyon örülnek, hogy az elmúlt 9 év kormányzati intézkedéseinek is ez áll a középpontjában – mondta Király Nóra.

A sajtótájékoztató végén a résztvevők egy-egy száll virágot dobtak a Dunába, az elmúlt hetekben történt hajószerencsétlenség áldozataira emlékezve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.