A csepeli gerincút megépítése nem lehet pártpolitikai ügy! + videó

A csepeli gerincút a kerület legfontosabb infrastrukturális beruházása.

Forrás: Facebook2020. 07. 20. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borbély Lénárd a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület néhány tagjával megjelent a csepeli gerincút már megépült első szakaszánál, amelyet Tarlós István építtetett meg 2012-ben.

– 2014 után arra szövetkeztem Tarlós Istvánnal, hogy megépítjük, illetve elkezdjük a tervezését a következő szakaszoknak. Ezért 400 milliót el is különítettünk a Fővárosi Önkormányzat költségvetésében. Mivel azonban ez az összeg nem volt elegendő a megépítéshez, és a magyar kormány is felismerte ennek fontosságát, ezért megszületett az a döntés, hogy egy EU-s projektre fogunk pályázni – kezdte a politikus.

– Ez év februárjában döntött is róla a Fővárosi Közgyűlés, hogy pályázunk, a kormány támogatta, mi, csepeliek ezt mindannyian jószívvel támogattuk, hiszen nagyon régóta várjuk a gerincút teljes hosszának megépítését, csak éppen az elmúlt hetekben értesültünk arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat úgy adta be ezt a pályázatot, pontosan a Fővárosi Önkormányzat cége, hogy értékelés nélkül dobták vissza, hiszen hibásan pályáztak – magyarázta.

– Én azt gondolom, hogy ekkora szarvashibát nem lehet véletlenül ejteni. Én azt gondolom, hogy mivel elestünk ettől a támogatástól, azt kérjük Karácsony Gergelytől és a fővárosi önkormányzattól, hogy azt a pénzt, amit elveszítettek és kiesett a költségvetésből, azt pótolják vissza, és a fővárosi önkormányzat finanszírozza meg, hiszen az ő feladata is, hogy a gerincút teljes egészében megépülhessen Csepelen, és ennek a tervezése tovább folytatódhasson – zárta szavait Csepel polgármestere.

A főpolgármesteri hivatal hibájának levét issza Csepel

Az Európai Bizottság a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) Közlekedési Koordinációs Bizottságának július 16-i ülésén nem javasolta CEF-támogatásra a Csepeli gerincút befejező ütemeinek teljes előkészítése a szükséges területszerzés megkezdésével című pályázatot, mégpedig nem elszámolhatóság, illetve nem támogathatóság okán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.