A fővárosi Fidesz üzent Karácsonynak: lépjen a városvezetés!

A főváros különítsen el 50 milliárd forintot és támogassa ezzel az idegenforgalomból és turizmusból élő embereket!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 09. 11. 16:24
null
A Fidesz frakcióvezetője szerint ha akar, tud segíteni Karácsony Gergely Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakciója továbbra is azt javasolja, hogy a városvezetés lépjen a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésének érdekében.

Láng Zsolt a Fidesz közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta: napról napra látható, hogy a járvány milyen gazdasági hatásokkal jár, különösen igaz ez az idegenforgalomból és turizmusból élő vállalkozókra és munkavállalókra. Hozzátette: az egészségünk megőrzése mellett most a legfontosabb feladatunk a gazdaság versenyképességének a megtartása.

Budapest fővárosának van pénze, ezért nyomatékkal megkérjük Karácsony Gergelyt, hogy különítsen el 50 milliárd forintot, és támogassa ezzel az idegenforgalomból és turizmusból élő embereket Budapesten

– hangsúlyozta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

A budapesti Fidesz már napokkal ezelőtt javaslatot fogalmazott meg arra, hogy Karácsony Gergely különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, valamint sürgősen hívja össze a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, illetve kezdjen tárgyalásokat többek között a kis- és közepes vállalkozók képviselővel, a szállodaszövetséggel és a taxisok érdekképviseletével, Karácsonyék azonban ezt elutasították. A budapesti Fidesz erre úgy reagált, hogy

„Karácsony Gergely helyettesei még mindig úgy gondolják, hogy a fővárosnak nincs felelőssége és nincs feladata a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében.

Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz–KDNP frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal.”

Úgy tűnik, Karácsony Gergely megfontolta a Fidesz–KDNP-frakció javaslatát és rendkívüli közgyűlést hívott össze szeptember 14-én 16 órára.

Amíg Karácsony tétovázik, Bécs eurómilliókat ad

Ausztriában nem vita tárgya, hogy ki támogassa a főváros legyengült turizmusát – az állam és az önkormányzat közösen. Harmadik, 50 millió eurós mentőcsomagját jelentette be csütörtökön Bécs a helyi szállásadók, vendéglátósok megsegítésére, ahol eddig két lépcsőben mintegy 350 millió eurót fordítottak tavasz óta a várost ért gazdasági károk enyhítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.