A gyermeknevelésben sokat segít a keresztény egyházak tanítása

Ahogyan a gyermekneveléshez szükség van a családra és a pedagógusok munkájára, lelkiismeretességére, úgy abban a keresztény egyházak tanítása is sokat segít – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egy új katolikus óvoda vasárnapi átadásán, Törökszentmiklóson.

Forrás: MTI2020. 08. 30. 16:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a kormány egyik kiemelt feladatának tekinti a családok támogatását, erősítését, ezért számos eszközzel és módon segíti azok boldogulását, valamint a gyermeknevelést. – Ezek egyike az óvoda- és bölcsődeépületek felújítása, illetve újak építése, mellyel az elmúlt tíz évben több mint 15 ezer új férőhely jött létre – tette hozzá. Jelezte, hogy a programnak immár a katolikus, a református és az evangélikus egyház is részese és közreműködője.

Az államtitkár közölte: az új tanévet 220 ezernél több gyermek kezdi meg egyházi óvodában, illetve általános vagy középiskolában. – Az említett létszám fele katolikus intézményekbe jár majd, ezen belül is komoly részt vállal az Egri Főegyházmegye, amely több mint húszezer gyermek neveléséről gondoskodik – húzta alá.

– Az újraalapításának 300. évfordulóját ünneplő Törökszentmiklós túléléséhez is szükség volt a keresztény hitre – mondta Soltész Miklós, megjegyezve: ezzel szemben ma „olykor erőszakosan, máskor alattomosan próbálják meg elvenni értékeinket, köztük támadni és szétverni a kereszténységet”.

Szólt arról is, hogy a törökszentmiklósi Szent Kristóf Katolikus Óvodában négy óvodai csoport kezdheti meg a 2020/21-es nevelési évet. – A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda tagintézménye egy átmeneti megoldásnak szánt, ám végül 15 évig használt régi és elavult épület lebontását követően 475 millió forintból újult meg – tájékoztatott.

Soltész Miklós az eseményen bejelentette: a településrész néhány éven belül tovább szépül, hiszen ugyancsak a kormányzat és az egri főegyházmegye támogatásával hamarosan elkezdődik egy másik régi épület rekonstrukciója, melyből új kollégiumot alakítanak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.