A gyucsányisták lenácizták a Sorstalanság rendezőjét

Koltai Lajosnak ment neki a nyíltan Gyurcsány politikáját támogató Gábor György filozófus. Mivel az operatőr-rendező szakmai múltjába nem tudott belekötni, a HírTv beszámolója szerint morális nihillel vádolta meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 02. 01. 12:06
Koltai Lajos
jfjf Fotó: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös kijelentést tett a Hír TV beszámolója szerint Koltai Lajos operatőr-rendezővel kapcsolatban Gábor György Gyurcsány-párti filozófus. Koltai Lajos, akit munkássága miatt világszerte ismernek és tisztelnek a filmes szakmában, a közelmúltban elszerződött az Színház- és Filmművészeti Egyetemre tanítani. Koltai döntését a baloldali érdekeltségű művészek közül többen kifogásolták, Gábor György azonban – a Hír TV szerint – sarkosan úgy fogalmazott, „az ő SZFE-jén Hitler propagandafilmese, Leni Riefenstahl nem oktathatna”.

Koltai Lajost a Gyurcsány-kormány támogatta a Sorstalanság forgatásakor, ma ugyanaz a szellemi kör támadja az SZFE miatt
Fotó: archív/MTVA

Akármit is jelentsen a megjegyzés, Koltai nevével összefüggésben említeni meghökkentő, hiszen ő sohasem volt propagandafilmes, ráadásul az egyetlen magyar Nobel-díjas regényt, Kertész Imre Sorstalanságát megfilmesítő művészről beszélünk. Érdemes tudni továbbá, hogy a Sorstalanságot 2005-ben, tehát a Gyurcsány-kormány idején mutatták be, amikor Koltai munkássága egyáltalán nem tűnt visszásnak a baloldali garnitúra számára, sőt.

Koltait, mivel csatlakozott az SZFE tanári köréhez, Gábor György „rongy morállal”, „morális nihillel” rendelkező embernek nevezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.