SMS-ben szólt az anyukájának a kilencéves kislány, hogy a nyaraláson szexuálisan bántalmazták

Szexuális erőszak bűntettének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2023 nyarán szexuálisan bántalmazott egy náluk vendégeskedő kilencéves kislányt az egyik Veszprém vármegyei faluban.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 26. 14:50
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint az elkövető élettársa jó kapcsolatot ápolt a nagynénjével, és megbeszélték, hogy a nő kisfia és lánya két hétig náluk nyaralnak.

A gyermekek július végén érkeztek a családhoz, ám a vádlott már az érkezésük napján, rögtön azt követően, hogy a gyermekek édesanyja és nevelőapja távozott, az élettársa pedig a kislány öccsével és a saját gyermekükkel előre ment, szeméremsértő módon ért a sértetthez. 

Délután aztán további szexuális cselekmények eltűrésére bírta rá a gyermeket, aki attól tartva, hogy a vádlott bántalmazni fogja, senkinek sem mert szólni a történtekről.

A férfi közel egy héttel később kihasználta, hogy az élettársa nincs a gyermekek közelében, és ittas állapotban szexuálisan bántalmazta a kislányt. Ezt abbahagyta, amikor meghallotta élettársát a fürdőszobából kijönni, de röviddel ezt követően újra úgy alakította a helyzetet, hogy egyedül maradhasson a gyermekkel.

A kislány végül üzenetben kérte az édesanyja segítségét, aki rögtön felhívta az unokahúgát, a gyermekeiért ment, és még aznap hazavitte őket. 

Az ügyészség a vádiratában – a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül – fegyházbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására, valamint az elkövető minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek, amelynek keretében a férfi tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.