A Helsinki Bizottság feljelentése után az EU kéri számon hazánkat migránsügyben

A Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság napokban megjelent jelentése szerint Magyarország visszakényszeríti Szerbiába az illegális migránsokat – írja a Mandiner.hu.

Forrás: mandiner.hu2021. 01. 14. 12:43
null
Lipa, 2021. január 12. Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvõ illegális bevándorlók élelemért és meleg italért állnak sorban a Bosznia északnyugati részén, Bihács közelében lévõ, részben leégett lipai befogadótáborban 2021. január 11-én. A migránsok legtöbbjét fûtött katonai sátrakban szállásolták el. MTI/AP/Kemal Softic Fotó: Kemal Softic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban írtunk, a Helsinki Bizottság szerint hazánk továbbra is illegálisan kényszeríti vissza Szerbiába a migránsokat. Ennek kapcsán az Európai Bizottság hivatalos levélben kér magyarázatot a magyar kormánytól azt követően, hogy az NGO jelentése szerint ezt az Európai Bíróság az uniós jogba ütközőnek ítélte – írja egy bizottsági szóvivőre hivatkozva az EUobserver.com.

az Európai Bíróság kérésére lettek bezárva a tranzitzónák

A magyar kormány szóvivője a hírportálnak írt levelében elmondta: Magyarország ismét „különleges jogrendet” vezetett be, mely „szigorú határvédelmi intézkedéseket” is magába foglal. A szóvivő leszögezte azt is: a magyar hatóságok az Európai Bíróság decemberi ítéletével összhangban már bezárták az úgynevezett tranzitzónákat, emellett kijelentette, hogy a koronavírus-járvány is rávilágított az EU-s határok őrzésének fontosságára.

Az EUobserver.com eredeti, angol nyelvű bejegyzését ide kattintva olvashatja el.

A Mandiner.hu teljes cikkét pedig ITT olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.