A Jobbik vezetői kapták Az Év Szélkakasa díjat

Jakab Péternek, a Jobbik elnökének és Gyöngyösi Mártonnak, a párt elnökhelyettesének ítélte oda 2020-ban a Mi Hazánk Az Év Szélkakasa díjat – jelentette be Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa a Jobbik központi irodája előtt tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Vizvári Soma
2020. 12. 31. 12:50
GYÖNGYÖSI Márton; JAKAB Péter
A tiltott támogatások miatt kiszabott bírságokat sérelmezték, de bőkezűen osztják a pénzt Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megalapítottuk Az Év Szélkakasa díjat, és a politikusok közti szoros versenyben végül idén a Jobbik két köpönyegforgató vezetőjének ítéltük azt oda.

Ugyanis Jakab Péter pártelnök még idén márciusban is szemrebbenés nélkül azt hazudta, szerinte elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán induljanak

– mondta Novák Előd, hozzátéve: – Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese pedig novemberben nem szégyellt úgy fogalmazni: „Magyarország jövője kizárólag az Európai Unióban képzelhető el”, pedig 2012-ben még úgy vélekedett, hogy „itt az utolsó esély, hogy az ország elhagyja a nemzeti szuverenitás felszámolását immáron nyíltan vállaló uniót”, és Alapító Nyilatkozatukban is ez áll: „Elfogadhatatlan számunka az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!” Így higgye el bárki a szélkakassá vált Jobbik bármely ígéretét! – hangsúlyozta Novák Előd.

Novák Előd a Mi Hazánk által alapított Az Év Szélkakasa díjjal a Jobbik központi irodája előtt
Fotó: Bach Máté

– A Jakab–Gyöngyösi páros által vezetett Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután ők is összeolvadtak az MSZMP jogutódjával.

Korábban a Jobbik ki akarta zárni Gyurcsány Ferencet a közéletből, sőt börtönbe is akarták juttatni, most pedig hozzásegítik, hogy legalább parlamenti képviselő lehessen. Ennyit a Jobbik elszámoltatási ígéreteiről! – jegyezte meg.

A politikus kijelentette: – A balliberális ellenzék által kinyilvánított közös program azt jelenti, hogy pártjaik már nem képviselnek semmilyen önálló gondolatot, ahogy Gyurcsány decemberben bejelentette, pártjaik „világképe egységes”.

Novák Előd szerint Jakab Péter vezetésével a Jobbik egy színtelen, szagtalan, karakterét vesztő párttá vált. – Na ilyen nem lesz soha a Mi Hazánk Mozgalom, hiszen mi pont azokból jöttünk létre, akik ezzel a köpönyegforgatással szembeszálltak a Jobbikban – tette hozzá.

„A Jakab–Gyöngyösi-páros által vezetett Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak”
Fotó: Bach Máté

A Mi Hazánk politikusa idézett a Jobbik alapító nyilatkozatából is,

amely továbbra is ki van függesztve a párt központi irodájának ajtajára: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt, és a vele összeforrt szélsősége liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.”

– Nem szégyellik ezt még mindig az alapító nyilatkozatukban szerepeltetni,

mikor ezzel már homlokegyenest szembemenő politikát folytatva összefeküdtek Gyurcsány Ferenccel, és egybeolvadtak az MSZMP utódpártjával is – vélekedett Novák Előd.

„A balliberális ellenzék által kinyilvánított közös program azt jelenti, hogy pártjaik már nem képviselnek semmilyen önálló gondolatot”
Fotó: Bach Máté

Jakab Péter tönkretett egy nemzeti pártot

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára már a szivárványkoalíció közös listájának bejelentése után rögtön arra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapító nyilatkozatával ellentétes, hogy a párt részt vesz a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett baloldali összeborulásban. Úgy fogalmazott: „ritka dolog ez, de már most tudni, mi Jakab Péter politikai életműve: tönkretett egy nemzeti pártot és abban a tönkretett állapotában leteszi Gyurcsány Ferenc lába elé”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.