A kereszténység húzhatja ki a slamasztikából Európát?

Huth Gergely, Bayer Zsolt, Bencsik András és Gajdics Ottó a Hír Tv e heti Sajtóklub című műsorában a húsvét és a most kialakult helyzet üzenetét vetették többek között össze.

Forrás: Hír TV2020. 04. 14. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Több, mint kétezer éve mi, keresztények pedig úgy hisszük, hogy Krisztus feltámadt. És a mai világunkban sajnos ismét szembe kell néznünk azzal, hogy csakúgy, mint a tanítványoknak, akár nekünk is meg kell majd halnunk a hitünk miatt. Tudta, hogy minden hetedik keresztény olyan országban él a világon, ahol üldözésnek van kitéve, és összlétszámuk megközelíti a 300 milliót? Ön meghalna egy olyan dologért, ami nem is létezik?” – idézte Jurák Kata cikkét a műsor elején Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője. Ezután azt kérdezte a Sajtóklub házigazdájától, Bayer Zsolttól, Bencsik Andrástól, a Demokrata főszerkesztőjétől, valamint Gajdics Ottótól, a Szabadföld és a Karc FM főszerkesztőjétől, nem érzik-e úgy ezekben a vészterhes időkben, hogy a kereszténység húzhatja ki a slamasztikából Európát.

Bencsik András szerint ezek a könyörtelen idők megmutatják, hogy emberségből ki hogyan vizsgázik. Majd hozzátette, véleménye szerint a keresztény méltóság és életfelfogás is megmérettetik ezekben a napokban.

- Szerencsére a többség jó eredményt ér el, mert nem éreztem ennyi szeretet a lelkemben, mint az elmúlt napokban – hangsúlyozta a Demokrata főszerkesztője.

Bayer Zsolt arról beszélt, hogy a bezártság rákényszeríti az embert arra, hogy lecsöndesedjen, többet gondolkozzon, olvasson, és olyan kérdésekre is választ adjon, amelyekre általában eddig nem volt idő. Felhívta arra a figyelmet, hogy míg a középkori embereknek a mindennapjaiban jelen volt a halál, addig a 21. század embere az elmúlás tényét olyan messze igyekezett tolni, amennyire csak tudta. Majd a publicista hozzáfűzte, hogy ez a vírus, és a nyomában járó pusztítás azonban most mellbe vágta a társadalmat, és most jött el annak a lehetősége, hogy korunk embere egy sor dolgot átértékeljen magában.

Gajdics Ottó pedig megjegyezte, hogy az individualizmus, az „énség” világa bukott most meg. Majd kiemelte, hogy Magyarország ezekben a hetekben, napokban jól szerepel, rég tapasztalt összefogást, szervezettséget lehet idehaza tapasztalni, mind a frontvonalon, mind azon túl, és ez hozzá fog ahhoz járulni, hogy a járványt minél kisebb fájdalommal és veszteséggel vészeljük át.

A műsor második felében az ünnepi gondolatok után elemezték a hazai ellenzék és Brüsszel legutóbbi megnyilvánulásait a járvány kezelését illetően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.