A két eltűnt villanyszerelőt megölhette É. Imre

A mosonmagyaróvári Mácsik Zoltánt és a váci Orlik Vilmost is É. Imre gyilkolhatta meg a nyomozás bizonyítékai szerint. Az ok anyagi haszonszerzés. A villanyszerelők holttestei azonban nem kerültek elő. A házi őrizetben lévő gyanúsított mindent tagad.

2021. 04. 06. 13:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két villanyszerelő tűnt el három év alatt, mindkettőt meggyilkolhatták, bár a rendőrség eltűntként körözi őket jelenleg is. Bár az áldozatok nem kerültek elő, meggyilkolásukkal É. Imrét gyanúsította meg a rendőrség, ahonnan vádemelési javaslattal átkerültek a nyomozati iratok az illetékes főügyészségre. A nyomkövetővel a lábán házi őrizetben lévő É. Imre hamarosan vádlott lehet.

– Az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő ügy nyomozati iratai március 19-én megérkeztek az ügyészségre vádemelési javaslattal. Az eljárás tehát a vádelőkészítés stádiumába jutott, az ügyészségnek döntenie kell a vádemelés kérdésében. Erre az időszakra kérte az ügyészség, hogy az elkövető bűnügyi felügyeletét a bíróság hosszabbítsa meg két okra hivatkozással. Ez a két ok a szökés-elrejtőzés veszélye és az eljárás megnehezítésének ténye – mondta a HírTV Riasztás című bűnügyi magazinjának Gál Katalin Zsuzsanna a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője.

A villanyszerelők meggyilkolásának titokzatos történetét próbálta meg körbejárni a Riasztás stábja. Hogy mire jutottak, az a ma esti adásból kiderül.

Három évvel ezelőtt, március 31-én tűnt el Mácsik Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő.

Mácsik Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő körözési fotója
Fotó: Police.hu

– A lányom is, és én is akkor fogtuk fel, vagy tudatosult bennünk, hogy Zoli nagy valószínűséggel nem él, és É. Imre őt megölte, amikor először nyilatkozott a médiában. Ez nekünk olyan volt, mint egy beismerő vallomás – mondta a villanyszerelő felesége, Mácsik Zoltánné a stábnak. – Salzburgban volt egy építkezés, amit É. Imre csinált. Az ő villanyszerelője otthagyta, és nagy erőkkel keresett akkor villanyszerelőt. Egy osztrák vállalkozón keresztül látókörébe került a férjem, sajnos.

Mácsik Zoltán megbízási szerződést kötött a fővállalkozóval, de néhány hónap alatt kiderült, É. Imre nem úgy fizet, ahogy abban megegyeztek. Mácsik számlát állított ki, utalással szerette volna megkapni a pénzét, É. Imre és a tulajdonos viszont a készpénzes fizetést erőltette. A tartozás néhány hónap alatt tízezer euróra nőtt.

– Bárhonnét tud utalni. Tulajdonképpen az volt furcsa, hogy ez alól mindig kibújtak, és mindig találkozókra hívogatta vissza Salzburgba az én férjemet, hogy majd ott átveszik a munkát és fizet. Ezt háromszor megcsinálta, és utána az én férjem nem ment többet – elevenítette fel a feleség.

É. Imre végül mégiscsak meggyőzte Mácsikot, hogy fussanak össze az abdai benzinkútnál.

– Az volt igazából a csali, a villanymotor. Azt mondta, hogy egy építkezési területre kell menni, és ott van egy villanymotor, amiben a szakmai segítségét mint villanyszerelőtől szeretné kérni, hogy ebben segítsen neki a Zoli. És ha már ott van, egyúttal a pénzt is odaadja – tette hozzá az asszony.

Holttest nincs, így százszázalékos bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy Mácsik Zoltán halott. A rendőrök azonban megtalálták É. Imre telkén Mácsik szerszámait, egy bontóból pedig előkerült az autója is. É. Imre korábbi zárkatársának vallomása is alátámasztani látszik a bűncselekményt.

– A cellatárs a vallomásában töviről hegyire elmondja azt, hogy a gyanúsítottól mit tudott meg az elkövetés végrehajtását illetően. Beküldte a vízaknába a gyanúsított az áldozatát. […] Fentről a lőfegyverrel fejbe lőtték, és miután ez megtörtént, a vízaknában ottmaradt az áldozat. Ott meghalt, azt követően pedig a vízaknában el is égette az áldozatát az elkövető, és az elégetett maradványokat utóbb gépkocsival Ausztriába vitte ki és valahol eltüntette – jelentette ki Lichy József, sértetti jogi képviselő.

A Mácsik-ügy nyomozása során újra elővették Orlik Vilmos ügyét, aki 2015. június 3-án tűnt el. A rendőrség gyanúja szerint a váci férfit is a horrortanyára csalta, majd megölte egy bérelt munkagépért.

Orlik Vilmost szintén eltűnés miatt körözi a rendőrség, ám az alapos gyanú szerint őt is É. Imre ölte meg
Fotó: Police.hu

– Aljas módon, az eltűnése előtt egy nappal találkozóra hívta Vilmost. Ausztriában kibéreltette vele ezt a munkagépet. Vilmos osztrák állampolgár volt, neki nem kellett kauciót fizetnie. Ha É. Imre odament volna bérelni egy ilyen gépet, neki egy csomó pénzt le kellett volna tenni kauciónak. Vilmosnak nem kellett. Kikönyörögte ezt a gépet, mert hogy neki valami munkához kell. Ilyen rafinált ez az Imre – mondta a Riasztásnak Mácsik Zoltánné.

A rendőrség azután gyanúsította meg É. Imrét az Orlik Vilmos ellen elkövetett gyilkossággal, hogy az említett markolót megtalálták Ausztriában.

 

É. Imre 16 hónapot töltött letartóztatásban, azóta nyomkövetővel a lábán otthon van, tagadja, hogy megölt volna bárkit is.

A Bors című bulvárlap fotóján a két gyilkossággal gyanúsított É. Imre még letartóztatásban, valamint Mácsik Zoltán
Fotó: BorsOnline

– Engem ártatlanul megvádoltak ezzel a szörnyűséggel, a mai napig nehezen hiszem el. Örülök, ha vége lesz, mert szeretnék elmenni dolgozni, hasznossá tenni magam – jelentette ki a bűnügyi műsor szerkesztő-riporterének É. Imre.

Azt mondja, húsvét napján Mácsik Zoltán három fekete ruhás, fegyveres férfivel kereste meg, és kilencezer eurót elvettek tőle. Mácsik azt mondta neki, hogy valamilyen zűrös ügybe keveredett és azonnal el kell tűnnie. Orlikkal is hasonló dolog történt.

Lichy József, sértetti jogi képviselő szerint a vízaknában egy elégetett, kék színű szövetszálat találtak a helyszínelők, ami egy mikronméretű szál, de pontosan ugyanolyan, munkaruházatból származik, mint amilyet az áldozat viselt.

A jogász azt is közölte: nagyon fontos DNS, hemogenetikai megállapítások vannak. A gyanúsított gépjárművében megtalálták az egyik áldozathoz köthető DNS-nyomokat.

További két eltűnt ember

A Riasztás úgy tudja, hogy húsz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt É. Imre feleségének korábbi férje is. Néhány évvel ezelőtt pedig É. Imre telekszomszédja, Zsuzsa, akinek előbb a háza égett porrá. A középkorú nő egy ideig szerepelt a körözési listán, majd a hozzátartozói halottá nyilváníttatták.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.