A kormány a budapesti polgármesterek véleményét is várja

A kormány szerdán még nem dönt a budapesti korlátozások enyhítéséről, előtte ugyanis konzultálni kíván virológus- és orvosszakértőkkel, valamint megvárja a budapesti polgármesterek véleményét – értesült az MTI szerdán.

Forrás: MTI2020. 05. 13. 14:41
GULYÁS Gergely
Budapest, 2020. május 7. A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter az online megtartott Kormányinfó sajtótájékoztatón 2020. május 7-én. MTI/kormany.hu/Botár Gergely Fotó: kormany.hu/Botár Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI úgy tudja, a Miniszterelnökséget vezető miniszter írásban fordult a budapesti kerületi polgármesterekhez és a főpolgármesterhez.

Gulyás Gergely levelében emlékeztet, az országos adatok alapján Budapesten és Pest megyében van a legtöbb koronavírussal fertőzött beteg: szerdáig 340 elhunytról és 1089 aktív fertőzöttről tudnak.

Hangsúlyozta, Budapest annak ellenére továbbra is kiemelkedik fertőzöttség terén, hogy az elmúlt napok adatai alapján csökken a megbetegedettek száma.

A miniszter azt kérte a polgármesterektől, hogy csütörtök délutánig adjanak tájékoztatást arról, időszerűnek látják-e Budapesten a kijárási korlátozások feloldását és a fővárosi élet fokozatos újraindítását, vagy még nem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.