A kormány mai ülésén is értékeli a járványhelyzetet

Sokan fertőződnek meg a harmadik hullámban, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 04. 14. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 037 023 fő, közülük 1 290 709 fő már a második oltását is megkapta – számol be a kormányzati koronavírus-tájékoztató portál. A napi adatokat ismertetve közzétették:

3597 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 731 675 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 285, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 265 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 435 344 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 272 066 fő. 10 364 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1204-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 30,7 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós 15,8 százalékos átlaggal. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása.

A kormány mai ülésén is értékeli a járványügyi helyzetet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.