A kormánynak szüksége van a nemzeti összefogásra

Farkas Örs bejelentette: már több mint 1,3 millióan töltötték ki a konzultációs íveket.

Magyar Nemzet
Forrás: Hirado.hu2020. 08. 06. 21:27
null
20200618 Budapest A nemzeti konzultáció plakátjai Fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Még kilenc nap áll a magyarok rendelkezésére, hogy kitöltsék és visszaküldjék a kormány részére a nemzeti konzultációt – írja a Híradó.hu. A koronavírus második hullámában is akkor sikeres a védekezés, ha majd olyan intézkedések születnek, amelyekkel a magyar társadalom is egyetért. Ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt – hangsúlyozta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában.

A magyarok a járvány első szakaszában már bizonyítottak, de a további védekezéshez a kormánynak szüksége van a nemzeti összefogásra, az emberek együttműködésére és felhatalmazására, ezért indították el a nemzeti konzultációt – mondta Farkas Örs. A legfrissebb összesítés szerint

már csaknem 1 370 000-en töltötték ki a konzultációs íveket.

Hozzátette: még több mint egy hét áll a magyarok rendelkezésére, hogy kitöltsék és visszaküldjék a kormány részére a nemzeti konzultációt.

A kérdőívnek azért is lehet ekkora népszerűsége, mert a koronavírus-fertőzöttek száma a világban egyre emelkedik. Tehát az a második hullám, amelyet a szakértők előrevetítettek, sajnos egyre közelebb van. Mivel a nemzeti konzultáció gyakorlati kérdéseket vet fel, így sokan úgy gondolják, fontos, hogy közöljék véleményüket a kormányzattal, hogy olyan intézkedések szülessenek, amelyek betarthatók, amelyeket a lakosok is magukénak éreznek – mondta el.

Farkas Örs hangsúlyozta: az első hullám alatt azért lehetett sikeres a magyar védekezés, mert időben születtek meg az intézkedések és korlátozások, illetve a meghozott intézkedéseket az emberek elfogadták, és fegyelmezetten be is tartották.

A második hullám is akkor lehet sikeres, ha majd olyan intézkedések születnek, amelyekkel a magyar társadalom is egyetért.

Ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt – mondta a kormányzati szóvivő, aki a beszélgetés végén kijelentette: a fővárosi vezetés azért tíz évre írta ki a Lánchíd felújítására a referenciaszerzési időszakot, mert egy konkrét céget akart helyzetbe hozni. Ezt még maga Karácsony Gergely főpolgármester is elismerte az ATV műsorában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.