A külügy repülőgépén érkeznek újabb tesztek Kínából

Az Airbus 330 típusú teherszállítót a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerezte be.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 29. 17:15
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. október 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai Doosan elektromos autóipari beszállító vállalat beruházásbejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2020. október 30-án. A Tatabánya melletti gyár építését a kormány vissza nem térítendõ támogatással segíti. Ennek összegérõl a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat elsõ százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világjárvány első hulláma sok tanulsággal szolgált. Az egyik ilyen volt, hogy az az ország, amely saját légi szállítási képességgel rendelkezik, sokkal gyorsabban tudja beszerezni a védekezéshez szükséges eszközöket – írta posztjában Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: – A kormány felhatalmazása alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium vásárolt egy Airbus 330 típusú teherszállító repülőgépet.

A gép ma indult első útjára, amikor délelőtt felszállt Budapestről, hogy Pekingbe repüljön. Landolás után másfél millió antigéntesztet rakodnak majd fel a fedélzetre, amellyel a gép visszaindul, és holnap este ér Budapestre – tájékoztatott a tárcavezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.