A legelemibb feladatot rontották el V. Naszályiék

A kormányhivatal elmeszelte a Karácsony-párti V. Naszályi Márta által vezetett I. kerületi önkormányzat büdzséjét.

Munkatársunktól
2020. 12. 16. 21:35
null
V. Naszályi Márta a párbeszéd színeiben lett 2019-ben az I. kerület polgármestere Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napon megjelent hírek szerint

a Budavári Önkormányzat elrontotta a kerület idei költségvetését, sőt, annak több módosítását is. A jogsértések súlyosak, feketén-fehéren bebizonyosodtak, és a budavári polgárok mindennapjait befolyásoló szintet értek el

– áll az I. kerületi Fidesz szerdai közleményében. A kormánypárt helyi szervezete arra reagált, hogy a kormányhivatal Mandiner által közzétett álláspontja szerint a közpénzzel való felelős gazdálkodás feltételeinek hiányát eredményezheti a Karácsony-párti V. Naszályi Márta által vezetett Budavári Önkormányzat idei büdzséje kihirdetésének módja. – A költségvetés ügye a legelemibb feladat, amit egy kerületi vezetésnek meg kellene oldani. Képzeljék el azt a helyzetet, amikor egy családanya nem egyszerűen bizonyos számításokat ront el a kockás füzetben, ez minden családban előfordulhat. A budavári városvezetés viszont azt sem tudja, hogy a sok közül melyik kockás füzetben vezetik helyesen a család pénzügyeit. Összefoglalva: a baloldal igénytelenül viszi a kerület ügyeit, és jogsértő működésük sajnos ma már a kerület napi ügyvitelét veszélyezteti – fejtette ki a budavári Fidesz-frakció.

Ennél is fenyegetőbb bajként említették, hogy a kerületvezetés ezrek lakhatását sodorja veszélybe.

– Mert az, aki egy költségvetést nem tud elkészíteni, az nem fogja tudni jogilag megnyugtatóan rendezni a lakáshelyzetet sem. Perek százaival fenyeget az új szabályozás, és a számlát végül megint a kerületi polgárok állhatják. Van egy ajánlatunk az új évre: V. Naszályi Márta és a baloldal kap tőlünk egy kockás füzetet, ha visszavonják veszélyes lakásügyi terveiket – fogalmaztak.

Több százan írták már alá a petíciót a V. Naszályi Márta (Párbeszéd) tervezte lakbéremelések ellen

A Mandiner beszámolója szerint a kormányhivatal több jogszabálysértést is feltárt a Budavári Önkormányzat idei költségvetésében, valamint annak augusztusi és októberi módosításaiban, a hivatalból folytatott törvényességi felülvizsgálat során. A jogszabálysértésekkel kapcsolatban törvényességi felhívással éltek. Az elsődleges problémának azt nevezték, hogy nem a képviselő-testület által elfogadott büdzsét hirdették ki. A Karácsony-párti polgármesternek harminc napon belül hatályon kívül kell helyeznie a kihirdetett költségvetést, a jegyzőnek pedig a módosítókkal frissített változatot kell kihirdetnie.

Közben már több mint háromszázan írták alá a lakásrendelet-tervezet ellen indított petíciót.

A legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy a V. Naszályi által tervezett új rendelet alapján egyes lakásokat 120 ezer forint per fős jövedelem fölött költségelvű alapon bérelhetnének a lakók, ezzel pedig az eredeti bér akár 250 százalékára emelkednek az eddigi lakbérek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.