A magyar gazdaság megerősödve nézhet szembe a válsággal -Videó

Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján.

Forrás: MTI, Facebook/Szijjártó Péter2020. 05. 21. 14:14
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. május 20. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. május 20-án. Szijjártó Péter kijelentette, hogy A kormány a munkahelyek védelmét ugyanúgy kötelességnek tekinti, mint a járvány leküzdését. A rendezvényen újabb 3 cégvezetõ vehetett át támogatói okiratot. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter úgy véli, hogy az egészségügyi rendszer felkészült a legnehezebb helyzetekre is, de a válság hatásaival még csak most szembesül az ország.

Véleménye szerint legfőképp a munkahelyek megtartásáról kell gondoskodni, hiszen a járvány előtti foglalkoztatási csúcsnak is köszönhető, hogy a magyar gazdaság megerősödve nézhet szembe a válsággal.

Csütörtökön újabb 3 vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ezzel vállalva 1,4 milliárd forintnyi beruházást és 497 munkahely megvédését. A három vállalat összesen 700 millió forintnyi állami támogatásban részesül.

A tárca bejelentése szerint a veszprémi Balaton Bútor Kft. csaknem 574 millió forintos beruházása több mint 287 millió forint állami támogatásban részesül. A somogyi Igalon működő Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. beruházása szintén meghaladja a 574 millió forintot, kormányzati támogatása pedig a 287 millió forintot. A jakabszállási Genevation Aircraft Kft. 254 millió forintos beruházása 127 millió forint versenyképességi hozzájárulásra számíthat.

A tényt, miszerint az elmúlt 10 év kőkemény munkája eredményes volt, jól mutatja, hogy a magyar vállalatok meg tudtak erősödni és még az ilyen rendkívül nehéz helyzetekben is készek beruházásokat vállalni. A mi feladatunk, hogy minden lehetséges támogatást megadjunk a cégeknek ahhoz, hogy beruházzanak, fejlesszenek, ezzel pedig megőrizzék a magyar emberek munkahelyét – írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.