A náciktól Gyurcsányék csapatáig

Gyurcsány Ferenc elolvasta a Felolvasó című regényt, megnézte az abból készült filmet, majd megállapította, hogy a Jobbik náci, antiszemita párt – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 06. 08. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc elolvasta a Felolvasó című regényt, megnézte az abból készült filmet, majd megállapította, hogy a Jobbik náci, antiszemita párt – olvasható a valasz.hu cikkében.

Dobrev Klára férje álláspontja ellenére összeállt a Jobbikkal. Olyannyira, hogy Gyurcsányné jelöltnek ajánlja a Jobbik korábbi elnökének, Vona Gábornak a szóvivőjét.

A magyar zsidó portál szerint: A DK ezúttal a cigányokat a zsidók biológiai fegyverének tartó jobbikost támogat – írják ezt Rig Lajos kapcsán, akit szintén Dobrev Klára ajánl jelöltnek. A zsidó portál emlékeztet: Rig Lajos pár évvel ezelőtt még elég erős kijelentéseket tett és egy olyan cikket posztolt, amely szerint a cigányságot a zsidók biológiai fegyverként használják.

A nemzetközi sajtó sem kímélte a Jobbikot eddig, Gyurcsányhoz hasonlóan vélekedtek róluk.

The Telegraph így tudósított az egyik jobbikos eseményről:

A BBC a Jobbik romaellenes akciójáról tudósított:

„This summer has seen an escalation of tension in parts of Hungary where ethnic Magyars live next to Roma (Gypsies) – tension exploited by the extreme right-wing Jobbik party and its allies.”

Az Independent is rasszizmust emlegeti a Jobbik kapcsán:

„The shadow of anti-semitism falls on Europe once more as Hungary's far-fight Jobbik party protests against World Jewish Congress meeting in Budapest”

Vona Gábor, a párt korábbi elnöke a Magyar Gárda mellényében jelent meg a magyar Parlamentben.

Az én kezem pedig nem fog aláírni együttműködést a Jobbikkal

De nem csak Dobrev Klára ajánlja a Jobbik jelöltjeit, hanem Jakab Péter is ajánlja a DK és az MSZP jelöltjeit, köztük Hiller István korábbi szocialista minisztert is.

Hiller korábban úgy nyilatkozott, hogy sosem lépne társulásra a Jobbikkal. Mondta ezt azután, hogy a Jobbik bicskei elnöke is részt vett a Hiller István háza elleni támadásban. Hiller akkor szó szerint azt nyilatkozta, hogy:

„Az én kezem pedig nem fog aláírni együttműködést a Jobbikkal.”

Miután Dobrev Klára meghirdette, hogy csatlakozzanak az emberek a #TeamDobrev-hez, és ezzel egyidőben felkarolta a Gyurcsány Ferenc által nácinak nevezett jelölteket, meg is jelentek az első facebookos mémek is.

A képen a Jobbik jelenlegi alelnöke, Zsiga-Kárpát Dániel látható, amint a betiltott Magyar Gárda előtt mond beszédet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.