A novemberi bérletek árát Budapesten is vissza kellene fizetni

A Fidesz szerint Karácsony Gergely a kormányra mutogatva megint elzárkózik a nehéz helyzetbe jutott emberekkel és családokkal való törődéstől.

Forrás: Facebook2020. 11. 14. 16:36
BKK Fidesz
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz budapesti szervezete közösségi oldalán emlékeztette a polgárokat, Magyarország kormánya a helyközi járatokon kezelési költség nélkül visszafizeti a korábban megvásárolt, de a védekezés miatt feleslegessé vált novemberi bérletek árának egy részét. Akik novemberben havi bérletet vettek, azok annak árának 50 százalékát visszakapják, ha 2020. november 18-ig visszaváltják. Akiknek 2020. november 11. előtt kezdődő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes, 30 napos bérletük van, szintén az ár felét igényelhetik vissza. A 2020. november 11-ét megelőzően vásárolt és november 11-i vagy azutáni érvényességgel kezdődő 30 napos bérleteknek november 18-ig a teljes árát visszafizetik a helyközi közlekedési vállalatok.

A Fidesz arra hívta fel Karácsony Gergely főpolgármestert és a budapesti tömegközlekedésért felelős politikusokat. hogy a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Közlekedési Vállalat vezetésével együtt a főváros is csatlakozzon ehhez az intézkedéshez! A Fidesz–KDNP szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés nagyon sok családnak nehézséget okoz, ezért szükség van a támogatás minden formájára.

Ez az intézkedés elsősorban a középiskolásokat és a tanáraikat érintené, akik novemberben digitális oktatásra tértek át. Emellett segíthetne a válsággal küzdő budapesti vendéglátásban dolgozóknak is. A segítség nyújtása pedig elsősorban erkölcsi és nem anyagi kérdés.

Fotó: Facebook

A Fidesz rámutat: Karácsony Gergely elfedi az igazságot akkor, amikor a kormányra mutogatva megint elzárkózik a nehéz helyzetbe jutott emberekkel és családokkal való törődéstől. A járványhelyzet évében a kormány az országban egyedül a budapesti közösségi közlekedést kompenzálja, nem is kevéssel, 12 milliárd forinttal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.