A pedagógusok egy innovációs kalandban vesznek részt

Négy lánygyermek édesapja, oktatási államtitkár, barát. Maruzsa Zoltán a sorozat új részének vendége. A kormányzat természetesen a veszélyhelyzet alatt sem áll le, az oktatásban most kiemelten sok a feladat. Zoltán az utóbbi hetekben nem sok időt tud családjával tölteni, ő felel az online oktatásra való átállásért, az érettségi megszervezéséért. Vajon az ő családja hogyan éli meg ezt az új helyzetet? Ajánlom Önöknek az új részt is, melyből kicsit jobban is megismerhetik államtitkár urat – írta Novák Katalin a Mindennapi hősök című Facebook-sorozatának legújabb videója kapcsán.

Forrás: www.facebook.com/csaladesifjusag2020. 04. 25. 19:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin többek között arról is érdeklődött Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnál, hogy szerinte a mostani kényszerhelyzet, amikor át kellett állni a digitális oktatásra, hosszú távon milyen hatással lehet a köznevelési rendszerre, lesznek-e pozitív hozadékai.

Maruzsa Zoltán úgy vélekedik, hogy mindenképp várhatók pozitív hatások.

– Most, ez a járványhelyzet, azt gondolom, hogy egy óriási lökést ad az oktatás digitalizációjának. Azok a Google Classroomok, azok a virtuális közösségek, amiket most létrehoztak, biztos vagyok benne, hogy nem fognak megszűnni.

Azt is hozzátette, hogy a pedagógusok is teljesen máshogy álltak hozzá a digitalizációhoz a kényszerhelyzetben, mintha ugyanezzel egy oktatási reform keretében szembesültek volna.

- Azt tudom mondani, hogy több tízezer pedagógus jelenleg egy innovációs kalandban is részt vesz, miközben egy veszélyhelyzetet kezel. Ennek óriási pozitív hozadéka lesz és lehet a tanulók, szülők és pedagógusok munkavégzése számára is – jelentette ki Maruzsa Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.