A rémhírgyártók bűnös tündöklése

Az ellenzék folyamatosan hazudik.

Franka Tibor
2020. 04. 30. 14:40
null
Molnár Gyula nem köszönte meg tegnap Vonáék pártfogását Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzék folyamatosan hazudik, és gyártja naponta a rémhíreket. Legutóbb Szabó Tímea, Székelyföld pacsirtája hazudta azt – magyarellenes, kitapsolt parlamenti felszólalásában – azt, hogy „ha olyan jól állnánk ebben az országban, akkor a halálozási ráta nem nálunk lenne a legmagasabb a világon”. Természetesen mindenki tudja, hogy ez nem igaz, de egy újabb hatásos és félelemkeltő, sőt letargiába taszító receptnek készült a vírusboszorkányok konyhájában.

A szándékos rosszindulatból, meg közhangulat-mérgezésből összeállított „hamis fogást”, az ATV, a Nap híre című objektív hangvételű műsorában az MSZP-s Molnár Gyula újramelegítette, és Szabó Tímeát védelmébe véve, tovább fűszerezve, ismét feltálalta: „Rosszul vagyok, a pofátlanságnak nincs határa? Álljon már meg a menet (…) mi megpróbáljuk távol tartani magunkat attól, hogy rémhíreket terjesszünk.”

A távolmaradás azonban most sem sikerült! Olyannyira nem, hogy először Szabó, nyomában pedig Molnár megvalósította a rémhírterjesztés alapos gyanúját, hiszen viselkedésük nem botlás, nem bocsánatos bűn, hanem szándékos félelem-, illetve hisztériakeltés, a kormány elleni nyílt uszítás. A ballib sötét károgói, akik a járvánnyal kapcsolatos küzdelmet képesek „felelőtlen gyilkossági kísérletnek” aposztrofálni, azok irigységtől, illetve gyűlölettől átitatva csurgatják a közhangulatba: „a halálozási ráta nálunk a legmagasabb.”

Nézzük a tényeket és a számokat, azok nem hazudnak! Dr. Pálos László igazságügyi szakértő segítségével minden kétséget kizáró, azaz objektív összehasonlítást végeztünk a következőképpen: a járványkezelés 49. napjáig, ha nem is az egész világot, de benne Európa 23, népességében jelentős országának járvánnyal kapcsolatos adatait hasonlítottuk össze a sajátunkkal. (Bárki megteheti.) A 49 nap alatt összesen 300 honfitársunk esett a vírus áldozatává, azaz egymillió magyar lakosra vetítve a veszteség naponta 0,62%. Ugyanakkor összehasonlítva, Európában naponta 189 embertársunk hunyt el, ami egymillió európaira vetítve 6,3%, azaz tízszeres.

A járvány kezelése tehát Magyarországon tízszer hatékonyabb és eredményesebb, mint az öreg kontinens többi országának átlaga. Ha jelenleg mi is az európai szinten lennénk, akkor az eddig 300 elhunyttal szemben 2700-zal több honfitársunktól kellett volna búcsút venni.

Természetesen az adatok higgadt elemzése és a hazudozók festette kép közötti pozitív különbség az orvosok, a mentősök, a családtagok, az egyenruhások, illetve a hatóságok és a kormány, röviden: Magyarország felelős magatartásának köszönhető. Ha mást nem, legalább a számokat kellene pártállástól függetlenül értelmezni a tisztelt ellenzéknek, nem pedig politikai céljaik érdekében görcsösen félremagyarázni, meghamisítani, és jajveszékelve belehazudozni az ország képébe.

Anélkül is van elegendő bajunk! Ordenáré, országot lejárató, nemzetet ijesztgető rémhíreikkel ellentétben, hazánk járványgörbéje minden uniós ország tagállamáénál laposabb, a lassítás sikeres. (Elegendő Belgium, Olaszország, Spanyolország szomorúbb helyzetére utalni.) Önöknek nincs szégyenérzetük? Nincs felelősségérzetük? Legalább a családjaik, a hozzátartozóik, az eszmetársaik iránt? Őket is képesek becsapni, rettegésben tartani, feláldozni hazugságaik oltárán.: „reggel, este, meg délben?”

A hazudozás pedig sunyiságában és szándékában veszélyesebb, mint az erőszak. A bűnöző, a csaló, a gyilkos ellen lehet védekezni: rendőrrel, törvénnyel, kiközösítéssel. A hazudozó ellenben ordít, visít és aztán belerondít a tömegek lelkébe, majd ismét felszívódik, kellő alkalomra várva.

Igazmondó Molnár Gyulát idézve: „Álljon meg a menet! A pofátlanságnak nincs határa?”

Azonnal szabjunk neki: a tárgyalóteremben.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor pedig kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.