A Soros-szervezeteknek a kormány támadása mindennél fontosabb

Hollik István videóüzenetben reagált arra, hogy a Soros György által finanszírozott szervezetek „képtelenségekkel kürtölik tele a világsajtót”. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezzel bebizonyosodott, hogy az álcivilek számára fontosabb a Fidesz-KDNP-kormány támadása, mint az eredményes védekezés.

2020. 05. 28. 19:24
George Soros, chairman of the Soros Fund Management and Open Society, speaks during an interview with Reuters in New York
Felemelt mutatóujj. Az amerikai üzletember intésére egész hálózat léphet működésbe Fotó: REUTERS/Shannon Stapleton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Soros György és szervezetei, név szerint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság továbbra is diktatúrát kiáltanak és azzal a képtelenséggel kürtölik tele a világsajtót, hogy a rendkívüli felhatalmazás megszűnése után is túlhatalommal rendelkezik a kormány – reagált egy Facebook-videóban Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Soros-szervezetek által a közelmúltban közzétett nyilatkozatra, amely szerint „a kormány vissza fog élni a járvány kapcsán megszerzett hatalmával”.

Hollik leszögezte: az Országgyűlés felelősen járt el, amikor megadta a felhatalmazást a kormánynak, amely ezt arra használta fel, hogy mindent megtegyen a magyar emberek egészségének megóvása érdekében.

– Csakhogy továbbra sincs ellenszer, – mondta a kommunikációs igazgató – ezért most az a felelős döntés, hogyha az Országgyűlés a rendkívüli jogrendet megszünteti, de a járványügyi készültséget fenntartja – világított rá.

Hollik István szerint amikor a Soros-szervezetek ezt az intézkedést támadják, akkor azt bizonyítják újra, hogy számukra a kormány támadása fontosabb, mint a fertőzés elleni sikeres védekezés.

Kiemelte: ennek ellenére a kabinet továbbra is mindent megtesz a magyar emberek biztonsága és egészségének megóvása érdekében.

Ismeretes: az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért szerdán közös nyilatkozatban támadta a kormányt. A Soros által is támogatott szervezetek problémája az volt a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvénnyel, hogy abban nem szerepelt határidő. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára korábban egyébként elmondta, hogy az Országgyűlés június közepén határozhat a rendkívüli jogrend megszüntetéséről.

A Soros-szervezetek szerint „a katasztrófavédelmi törvénybe most beleírnák: ha nem elégségesek a parlament által előre körülhatárolt intézkedések, akkor a kormány bármilyen más intézkedést is meghozhat”. Azt is kifogásolták, hogy véleményük szerint a kormány létrehozta a „különleges jogrend kistestvérét”, amelyben „ valójában korlátlanul meghosszabbítható időszakban rendeleti úton korlátozhat lényeges alapjogokat”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.