A szűkszavú Karácsony terel és másra mutogat

Semmivel sem látunk tisztábban az idősotthonokat illetően, mint fél nappal ezelőtt.

Forrás: MTI-OS, Origo2020. 04. 28. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmivel sem látunk tisztábban a fővárosi fenntartású idősotthonokat illetően, mint fél nappal ezelőtt. A parlament népjóléti bizottságának ülésén Karácsony Gergely ismét csak terelt és másra mutogatott – olvasható a Fidesz-frakció közleményében.

A főpolgármester láthatóan azzal a szándékkal érkezett, hogy egy hatósági vizsgálatot le tudjon zárni. A parlamenti bizottság viszont nem erre való, hanem a tájékozódásra, tekintettel arra, hogy az általa fenntartott intézményekben van országosan a legtöbb fertőzött. Csak a Pesti úti idősotthonban már 33-an haltak meg és közel 300-an megfertőződtek.

Érdekeltek vagyunk abban, hogy mindenhol, így Budapesten is sikeres legyen a védekezés. A fővárosban egy olyan gócpont alakult ki, ami törvényszerűen felveti a fenntartó felelősségét. A mulasztásokat a hatósági eljárásnak kell tisztázni.

Karácsony Gergely főpolgármester – Müller Cecíliával és az operatív törzs vezetőjével ellentétben, akik hosszan, órákon keresztül adtak tájékoztatást – mindössze néhány percig beszélt. Érdemi választ nem adott a felmerült kérdésekre és kételyekre, a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősotthon esetében is megpróbálta elhárítani magáról a felelősséget, ahogy eddig is tette – írta az Origo.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.