Akár 10 fokig is melegedhet az idő a hétvégén

A hétvégén is marad száraz, napsütéses idő. A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, de napközben többfelé plusz 10 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Forrás: MTI2019. 02. 07. 21:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken és szombaton a köd feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken általában mínusz 6 és 0, szombaton mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, de a derült, szélvédett vidékeken ennél jóval hidegebb is lehet. Pénteken napközben plusz 4-9, szombaton általában plusz 6-12 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap reggel is lehetnek ködfoltok. Napközben több órára kisüt nap és csapadék sem valószínű, de estefelé északon helyenként kialakulhat záporeső. A szél sokfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati részén helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire plusz 10 és 15 fok között, északkeleten kevéssel 10 fok alatt alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.