Visszautasítja az alaptalan hecckampányt a Klebelsberg Központ

Az ellenzéki sajtótermékek és pártok egy politikai hecckampányt építettek fel, amely hemzseg a valótlanságoktól.

Forrás: MTI - OS2020. 07. 08. 16:00
null
Budapest, 2010. december 4. A Magyar Narancs nevû politikai-kulturális hetilap, üres címlappal jelent meg. A lapok a médiaszolgáltatásokról és a kommunikációról szóló törvényjavaslat elleni tiltakoznak. A címlapon mindössze ennyi olvasható: "a decemberben a parlament elé kerülõ, a médiaszolgáltásokról és a kommunikációról szóló törvénytervezet totális ellenõrzést biztosítana a Médiatanácsnak és rajta keresztül a kormányzatnak az elektronikus, internetes és nyomtatott sajtó felett. Ezzel Magyarországon 2011. január 1-jén megszûnne a sajtószabadság. Vele együtt lehetetlenülne el a vélemény és a szólás szabadsága is. Tiltakozunk, és követeljük a törvénytervezet visszavonását." MTI Fotó: Kollányi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tévedéseken, csúsztatásokon alapuló álhír jelent meg a Magyar Narancs nevű hetilap internetes felületén hétfőn este, amelyet számos más sajtótermék is közölt forráskritika nélkül – írja a Klebelsberg Központ közleményében. A hetilap szerint a Veszprémi Tankerületi Központ fejenként ezer forint jutalomban részesítette a tanárokat pedagógusnap alkalmából.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított az intézményeinek nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként.

Az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlására is költhették ezt az összeget. A Veszprémi Tankerületi Központban idén egyébként csak a 2019-ben alapított Lámpás-díjat adták át a hagyományoknak megfelelően, a tankerület intézményeiben a koronavírus-helyzet miatt más megemlékezést, összejövetelt az alkalom kapcsán nem tartottak. A díj egy a tankerületi központ által kiállított díszoklevelet, pénzjutalmat és egy, a díj nevével és dátummal feliratozott Herendi-ajándéktárgyat tartalmaz.

Az álhírre kedden az ellenzéki sajtótermékek és pártok politikai hecckampányt építettek fel, amely hemzseg a valótlanságoktól – hívja fel a figyelmet a Klebelsberg Központ. Mint írják, túl azon, hogy az alapinformáció nem igaz, sem Kásler Miklós miniszternek, sem a központnak nem volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs. A Klebelsberg Központ ismételten felhívja az érintett sajtótermék figyelmét, hogy a Klik 2016. december 31-én megszűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.