Amerikai kutatókat vár Magyarországra a Mathias Corvinus Collegium

A tíz hónapos transzatlanti fellowship státus amerikai kutatóknak nyújt lehetőséget Budapesten.

2020. 06. 11. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiatal amerikai kutatóknak és szakértőknek szóló Budapest fellowship programot szervez a Mathias Corvinus Collegium (MCC) – tudta meg a Magyar Nemzet. A tehetséggondozó intézmény tájékoztatása szerint a dinamikusan bővülő oktatási, tudományos és nemzetközi portfóliójuk részeként megvalósuló program az Egyesült Államok jövőbeli vezetőinek Kelet-Közép-Európáról és Magyarországról alkotott képének formálásához és a régióról szerzett ismereteik bővüléséhez hivatott hozzájárulni.

– A teljes állásnak megfelelő, ösztöndíjjal támogatott tíz hónapos transzatlanti fellowship státus fiatal amerikai kutatóknak és szakértőknek nyújt egyedülálló lehetőséget a magyar fővárosban. A program célja, hogy az amerikai politikai szakemberek következő generációja kellő mélységű tudáshoz és ismerethez jusson Kelet-Közép-Európa, azon belül is a Kárpát-medence és Magyarország tekintetében.

Mindemellett fontosnak tartjuk, hogy Budapestnek mint nemzetközi szakmai platformnak az arculatát tovább erősítsük a program által ─ közölte Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

A Budapest fellowship program előreláthatóan idén szeptember végétől 2021 júniusáig tart majd, amelynek részeként négy ösztöndíjas kapja meg a lehetőséget a Magyarországgal kapcsolatos szakmai tevékenység elkezdésére. A program szerkezeti felépítése az egyéni kutatási területen történő elmélyülésen és a szakmai munkavégzésen túl a kelet-közép-európai, és kifejezetten a magyar történelem és kultúra behatóbb megismerését is szolgálja. A Mathias Corvinus Collegium legújabb projektjét a washingtoni székhelyű Hungary Initiatives Foundationnel együttműködve valósítja meg, amelyhez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is támogatást nyújt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.