Átadták a kiváló tehetséggondozásért járó Bonis Bona díjakat

Rendkívüli körülmények közepette lehet a kanyarban előzni – mondta az ifjúságügyi államtitkár.

Csekő Imre
2020. 08. 24. 11:43
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A rendkívüli körülmények felnagyítják a jót és a rosszat. Ilyenkor gyorsan kiderül, egy ember, vállalkozás, ország megállja-e a helyét – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjátadó gáláján. A politikus kiemelte: ilyenkor lehet a kanyarban előzni, mert a többség a minimummal is beéri, és kizárólag a túlélésre törekszik.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy sok pedagógus ébredhetett rá arra, mennyire hiányoznak nekik a tanulók, mert már lassan fél éve nem találkozhattak a diákokkal. A díjat elnyerő tanárokról szólva Novák Katalin hangsúlyozta: olyan rendkívüli pedagógusokról van szó, akik rendíthetetlenül végzik hivatásukat.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: Magyarországnak nincsenek aranybányái vagy olajmezői. Hazánk legfontosabb erőforrása maga az ember, és vannak olyan kiváló szülők és pedagógusok, valamint olyan önkormányzatok, amelyek nemcsak segítenek megtartani, de ki is bontakoztatják a tehetséget.

Novák Katalin elmondta: jövőre már 3,6 milliárd forintot fordítanak a Nemzeti tehetség programra, amelyből évente 350 ezer fiatal részesülhet. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy ez nem mind állami forrás, ugyanis az állampolgárok is felajánlhatják adójuk egy százalékát a programra, és mintegy 300 ezer honfitársunk nyújtott már támogatást valamilyen formában.

A Bonis Bona díjat minden évben olyan hazai és határon túli pedagógusok és tehetséggondozó szakemberek kapják, akik sokat tettek a kiemelkedő magyar fiatalok tehetségkibontakoztatásáért. A díjakat kiváló tehetséggondozó, kiváló tehetségfejlesztő és kiváló tehetségsegítő kategóriákban vehették át összesen ötvenen. Hét szakembernek pedig életműdíjat adtak át a gálán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.