Az Agrárminisztérium támogatja az erdészeti facsemeték termelését

Az országos erdősítési és fásítási programok sikerének egyik feltétele, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű kiültethető facsemete álljon rendelkezésre az országban, ennek érdekében az agrártárca megújította a szaporítóanyag-termelésre vonatkozó rendeletet, és megkezdte a csemetekertek gépesítési, öntözésfejlesztési támogatási rendszerének kidolgozását – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkára az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács küldöttgyűlésén a szaktárca csütörtöki tájékoztatása szerint.

Forrás: MTI2019. 10. 17. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben kiemelték: az AM elkötelezett az erdők fenntartása, területük növelése mellett, és ebben a munkában különös figyelmet kell fordítani az ehhez szükséges szaporítóanyagot termelő ágazat fejlesztésére.

Az erdészeti szaporítóanyag-termelés fontosságát mutatja, hogy az erdők fenntartása érdekében csak az állami erdőgazdaságok az elmúlt tíz évben mintegy 450 millió facsemetét ültettek el, amelyeket szinte teljes egészében hazai termelők állítottak elő – hangsúlyozták.

Az agrártárca stratégiai partnerségi megállapodást kötött a terméktanáccsal, az ezzel kapcsolatos dokumentumot a küldöttgyűlésen adta át az államtitkár Kárpáti Bélának, a terméktanács elnökének – közölte az AM.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.