Az áruszállítás nem áll le a repülőtéren

2020. 03. 18. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a személyszállító járatok többségét a légitársaságok törölték, az áruszállítás nem áll le – közölte szerdán a Budapest Airport az MTI-vel.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér azt írta, kapacitáscsökkentés főleg a kínai járatoknál volt, és a járatok felfüggesztésével az utasszállító gépek rakterében rendelkezésre álló kapacitás is kiesett, de a szolgáltatás nem állt le.

Az üzemeltető újból hangsúlyozta, hogy a légikikötő nyitva van, magyarok és külföldiek is utazhatnak. Az utasforgalom csökkenése miatt a közelmúltban átadott 1-es utasmólót lezárták, minden schengeni országból érkező utast a 2B Terminálra visznek át, az induló utasok a 2A kapuit vehetik igénybe, az utasfelvétel és biztonsági ellenőrzés pedig pedig csak a 2B-n történik.

A BA közölte továbbá, hogy a terminálokból nagy számban lopják a kézfertőtlenítőket, még a nagyméretű, automata szenzoros gépeket is pár óra alatt ellopják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.