Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nem zárja be a zsinagógáit

A Mazsihisszel szemben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) nem zárja be a fenntartása alatt álló zsinagógákat a koronavírus miatt.

Forrás: MTI2020. 03. 13. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EMIH az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a hitközség a rendszeres zsinagógai imákat, illetve a kiemelt napokon egyes szakrális együttléteket követő, borra mondott áldásokat (kidus) és az azok után következő könnyű étkezéseket továbbra is megtartja.

Kiemelték: az EMIH a zsinagógáit napok óta rendszeresen fertőtleníti, továbbá minden imahelyen rendelkezésre áll elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő is a közösség tagjai számára.

Az EMIH mindemellett az elmúlt napok során folyamatosan felhívta a zsidó közösség figyelmét, és ismételten kéri a közösségi vallásos tevékenységeken résztvevő valamennyi látogatóját, hogy fokozottan figyeljen társai egészségének megóvására, illetve a közösen használt terek higiéniájára és a rendszeres kézmosásra. Egyúttal kéri a közösség tagjait, ha betegnek érzik magukat, mindenképpen maradjanak otthon – áll a közleményben.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szintén pénteken azt közölte: elrendelték budapesti és vidéki zsinagógáik bezárását a koronavírus-fertőzés miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.