Az ellenzék arcátlanul kihasználja az emberek jóhiszeműségét

Gyanúsított a főügyész aspiráns.

2019. 03. 08. 16:50
Codruta Kövesi, Laura
Laura Codruta Kövesi gyakran kényszerül magyarázkodásra Fotó: Robert Ghement Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb ügyben gyanúsította meg a romániai igazságszolgáltatás szereplői által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészség (SIIJ) Laura Codruta Kövesi volt korrupcióellenes főügyészt csütörtökön, akit éppen aznap választott hivatalos jelöltjévé az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament (EP).

Na ehhez az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra buzdít a hazai ellenzék, nem kibontva az igazság fonalának minden szálát petíciója aláíróinak.

Az embereket nagyon könnyű hangzatos mondatokkal megtéveszteni.

Ékes példája ennek, hogy a Greater Idaho Falls Science Fair versenyén első díjat nyert egy egyetemi hallgató, aki megpróbálta megmutatni, milyen könnyen bedőlünk a jól megfogalmazott szövegeknek.

A fiatalember egy petícióhoz gyűjtött aláírásokat, amelyben a „dihidrogén-monoxid” nevű szer teljes betiltását követelte. Hiszen az anyag – többek között – túlzott izzadást, hányást okozhat, a savas eső fő komponense, gáz állapotban súlyos égést idézhet elő, hozzájárul az erózióhoz és még állatkínzáshoz is használják.

A pályázó ötven embert kérdezett meg, hogy támogatná-e a vegyszer betiltását. Negyvenhárom (86%) igennel válaszolt, hat nem tudott dönteni, és csak egy jött rá, hogy a dihidrogén-monoxid (H2O) a tiszta víz.

A szemléltető történetben szereplő egyetemistához hasonlóan, az emberek jóhiszeműségére, hiszékenységére hajt az ellenzék. A nemes cél rózsaszínű felhőjét rajzolta az égre, és büszkén hirdeti, hogy már mennyi aláírást gyűjtött össze.

Ideje tiszta vizet önteni a pohárba!

Ugyan hányan válaszolnának igennel a következő kérdésre: Vessük-e alá magunkat egy olyan leendő Európai Ügyészségnek, amelynek már a létrejötte is alkotmányossági aggályokat vet fel, és amelynek vezetőjelöltje hazájában több büntetőügyben is gyanúsított?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.