Az idei advent az elcsendesedésé

Az idei adventben a körülmények, a koronavírus-járvány és a korlátozások is rákényszerítenek az elcsendesedésre – mondta Fehér Zoltán, a Szent István-bazilika káplánja az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 11:51
null
A gyertyák a Jézus születése révén szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a karácsony más karaktert ölt, nincsenek nagy családi összejövetelek, találkozások, így nagyobb, különleges hangsúlyt kap az önmagunkba nézés, a lelki forrásokból táplálkozás – hangsúlyozta a Szent István-bazilika káplánja az M1 aktuális csatornán. Fehér Zoltán szerint az idei adventben a körülmények, a koronavírus-járvány és a korlátozások is rákényszerítenek az elcsendesedésre.

– Adventben, a Jézussal való találkozásra készülve „hitben, reményben, szeretetben akarunk növekedni”, és idén ebből a háromból a remény a legmeghatározóbb – húzta alá.

A káplán kitért arra is: advent időszaka egyrészt „látható készület” karácsony, Jézus Krisztus megtestesülésének ünnepére, elcsendesedve, böjttel, imádsággal. Másrészt várakozás Jézus második eljövetelére. – Jézus most is érkezőben van, és az a kérdés, hogy engem hogyan fog érinteni az eljövetele. Mindenkinek van tehát egy személyes adventje – tette hozzá.

Fehér Zoltán azt is hangsúlyozta: Jézus mindig arra tanított, hogy második eljövetelekor ne rémüldözzünk a minket körülvevő világ szörnyűségeitől, hanem legyenek ezek jelzések, hogy nézzünk önmagunkba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.