Azt kérik, hogy zárják le az első ajtókat a közösségi járműveken

A fővárosi cégnél feleslegesnek tartják a BKV-járműveken a lezárást és a sofőrülés elkerítését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 09. 11:50
Frunza Lehel
A BKV Dél-pesti telepén ózonos eljárással fertõtlenítik az autóbuszok utasterét Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azt kéri Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt sürgősen rendeljék el ismét országszerte és egységesen a közösségi járművek első ajtajának lezárását. Az érdekképviselet szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy

kockázatosnak tartja, hogy a közösségi közlekedésben nincs egységes védekezési rend; az első ajtók lezárására a sofőrök védelme miatt van szükség.

Hangsúlyozták, hogy van olyan szolgáltató – például Debrecenben és Miskolcon – amelynél a tulajdonos önkormányzat vagy maga a cégvezetés már hetekkel ezelőtt elrendelte az első ajtós zárlatot, míg más társaságoknál túlzottnak tartják a járművezetők aggodalmát, ezért nem is teljesítik a kérést. A szakszervezet szerint így van ez a fővárosban is, ahol a szolgáltatást megrendelő

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetése tartja feleslegesnek a BKV-járműveken az első ajtók lezárását, így a sofőrülés kordonnal való elkerítését is, ehelyett egy matricán feltüntetve arra kérik az utasokat, hogy fáradjanak távolabb a járművezetőtől.

Hozzátették, más a gyakorlat a fővárosi agglomerációban is közlekedő járatokon, bár ott sem egységes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.