Bajnai egykori kabinetfőnöke a BKK új vezérigazgatója

Walter Katalin, Bajnai Gordon egykori kabinetfőnöke lesz a BKK új vezérigazgatója a jövő év elejétől.

2020. 11. 20. 17:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő év elejétől Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) vezetője

– aki egyébként Bajnai Gordon egykori szocialista miniszterelnök kabinetfőnöke volt –

váltja Fendrik Lászlót a BKK vezérigazgatói tisztségében. Draskovics Tibornak, a BKK igazgatóságának elnökének erről szóló bejelentése a közlekedési vállalat belső lapjában olvasható. Figyelemre méltó, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a tavaly őszi győzelmét követően legelőször Bajnai Gordonnal egyeztetett. A nem hivatalos találkozóról – amelyre egy XII. kerületi étterem hátsó, csendes kerthelyiségében került sor – semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adtak a résztvevők. Nem sokkal később került Walter Katalin a fővárosi cégek között kiemelten nagy pénzmozgásokat bonyolító BVH élére. Azt is érdemes megjegyezni, hogy

Walter Katalin tavaly szeptemberben fogadta el a Soros György által alapított CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem Bécsbe költözését.

Gyurcsány Ferencnek is komoly befolyása van a főváros ügyeire, hiszen miniszterelnöksége idején éppen a kamarillapolitikában jártas Draskovics Tibor volt az első számú megoldóembere.

A BKK igazgatóságának élén már korábban is voltak az egykori MSZP-s pénzügyminiszter közbenjárásnak köszönhető személycserék:

az előző vezérigazgató tavasszal távozott, miután Draskovics Tibor egyebek mellett azzal gyengítette Varga Ivett pozícióját, hogy elintézte: annak élettársa, az elektronikus jegyrendszer projektvezetői tisztségét viselő Nagy Zsolt ellen induljon vizsgálat egy vitatható zaklatási ügyben.

Walter Katalin BKK vezérigazgatói kinevezésére Wintermantel Zsolt, a közlekedési vállalat fideszes igazgatósági tagja is reagált egy pénteki Facebook-bejegyzésében. – Bő egy év alatt negyedik vezérigazgató fog állni a BKK élén. Karácsony legújabb kinevezettje januártól veszi át a cég vezetését, ám neki sincs túl sok múltja a közösségi közlekedésben. De ez talán mindegy is, hisz az elmúlt egy évben eddig sem a vezérigazgatók szerepe volt jelentős. Nem ők döntöttek a fontos kérdésekben – hangsúlyozta a politikus.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.