Bakondi György: Boszniában kritikus a biztonsági helyzet

A balkáni útvonalon magas szinten stabilizálódott a migránsok utánpótlása, elsősorban a török zöldhatáron keresztül jönnek Európa felé – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2019. 02. 24. 22:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balkánon tízezres nagyságrendben torlódtak fel az illegális migránsok, Boszniában kritikus a biztonsági helyzet – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A balkáni útvonalon magas szinten stabilizálódott a migránsok utánpótlása, elsősorban a török zöldhatáron keresztül jönnek Európa felé. Az Iszlám Állam mintegy 5000 olyan egykori katonája próbál visszatérni Európába, aki uniós tagállam állampolgára, ez is biztonsági kockázatot jelent Nyugat-Európában, ahol a migráció 2015 óta komoly veszély. Összesen mintegy 300 halottja és 1500 sebesültje lehetett Nyugat-Európában a muszlim hátterű terroristák által elkövetet terrorcselekményeknek – tette hozzá a szakember.

A migrációt támogató országok között ugyanakkor van olyan, ahol már a 10 százalékot is eléri a bevándorló hátterű lakosság aránya, az ő integrációjuk erősen kétséges – figyelmeztetett Bakondi György.

Magyarországot azonban nem fenyegeti veszély – szögezte le a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.