Bakos István művelődéskutató kapta a Bethlen Gábor-díjat

Az alapítvány kezdeményezője, szervezője kapta idén a Bethlen Gábor-díjat, az elismerést az Országházban adták át, a nemzeti összetartozás napján.

Munkatársunktól
2021. 06. 04. 14:42
Bethlen
20210604 MN Budapest Bethlen Gábor Díjátadó Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakos István a Magyar Nemzet érdeklődésére elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy a barátaitól és harcostársaitól vehette át a díjat, akik szövetségesei voltak az alapítvány munkájában, a Bethlen Gábor Alapítvány egyik legfontosabb eredményének pedig azt tartja, hogy határokon és pártokon átívelő kezdeményezésként működik már csaknem négy évtizede.

A díjátadón felszólalt Házi Balázs történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum munkatársa, az alapítvány titkára, aki elmondta: rendkívüli a mai díjátadó, ugyanis hosszú idő után újra személyesen tarthattak rendezvényt, továbbá Bakos István személyében az alapítvány kurátora részesül az elismerésben, ami ugyancsak példa nélküli.

– Bakos Istvánnak lételeme a magyarság szolgálata, amit mindig nagy lelkesedéssel végzett, az alapítvány működése pedig elképzelhetetlen a személye nélkül

– hangsúlyozta Házi Balázs, aki hozzátette: a művelődéskutató több tisztségében munkálkodott a haza javára, nemzetépítő munkáját mindig ugyanazzal a lelkesedéssel végezte.

Bakos István kapta idén a Bethlen Gábor-díjat
Fotó: Mirkó István

Az ünnepségen Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke a trianoni szerződést olyan nemzetgyilkossági kísérletnek nevezte, amelyet előre megfontolt szándékkal, aljas indokból és nyereségvágyból követtek el, de a kísérlet sikertelen volt, mert talpra állt a magyarság.

Bíró Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) első elnöke, a Bethlen Gábor Alapítvány kurátora arra kérte a magyarokat, ne hitessék el magukkal, hogy nekik nincsenek támogatóik Nyugat-Európában, ugyanis vannak, csak nem töltenek be állami pozíciót.

– A történelemben semmi sem végleges. Nincs örök barátság, ahogy nincsen örök ellenségeskedés

– tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.