Balul sült el Gyurcsányék ravasz akciója

A tények makacs dolgok.

2021. 06. 10. 8:15
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körû együttmûködésnek. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az őszödi beszédről készülő filmben nincsen közpénz” – cáfolta meg Kálomista Gábor azokat a Gyurcsány-párti híreszteléseket, amelyek szerint az Elk*rtuk című film nyolcszázmillió forintba került a magyar adófizetőknek.

Ez a hír küldte padlóra a Demokratikus Koalíció rendszerint névtelen Facebook-kommentelő csapatát. Ugyanis abban a pillanatban, amikor megjelent a film előzetese, azonnal ellepték a közösségi hálót és ravasz akciót indítottak. Minden fórumon kőkemény kommentelésbe kezdtek, azzal a hamis információval mérgezve a világhálót, hogy az adófizetők pénzéből készült a DK elnöke számára meglehetősen kellemetlen alkotás.

„Hosszú évek óta ez az első olyan magyar film, amelynek a gyártásába a producerek saját pénzzel is beszálltak. Emellett eddig is sokan támogatták, hittek a történetben, és üzleti befektetést is láttak benne. A továbbiakban szeretnénk szélesre tárni ezt az ajtót, és lehetőséget adni arra, hogy aki szeretne – névvel vagy név nélkül – szerepeljen a film támogatói között” – árulta el Kálomista Gábor az Origónak.

Tehát az őszödi Böszméék ismét hazudtak, hamis információkkal félre akarták vezetni, meg akarták téveszteni az embereket.

A film létrejötte amúgy is hatalmas vihart kavart a baloldalon. A hírek szerint sorra fenyegették meg az alkotás szereplőit.

„Azok, akik szóba kerültek, nem voltak könnyű helyzetben. Sokukat gyakorlatilag megfenyegették, amikor kiderült, hogy ebben a filmben dolgoznak. Az fenyegetésnek számít, ha egy színésszel közlik, hogy ezennel kiírta magát a színésztársadalomból, vagy kiveti magából ez a világ?” – mondta Kálomista az Indexnek adott interjúban.

Az Origónak pedig még azt is elmondta, hogy nehéz volt szereplőket válogatni, a casting után ugyanis nagyon sok helyről kaptak támadásokat a szakmából. Producerek, rendezők kezdettől fogva szidták a filmet, annak alkotóit.

Gyurcsány és holdudvara fél szembenézni a tényekkel, fél szembenézni azzal a szörnyű valósággal, ami az akkori miniszterelnök nevéhez köthető. Az őszödi beszéden át a tüntetéseken keresztül egészen a véres rendőri megtorlásig.

Ismét bebizonyosodott Gyurcsányékkal kapcsolatban a régi közmondás:

Hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

(Borítókép: Illusztráció – Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció [DK] elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodájának sajtótermében 2019. október 14-én – Forrás: MTI/Kovács Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.