Bánki Erik: Komoly béremelkedés jöhet 2020-ban

– Amióta a kormány az adócsökkentés útjára lépett, fokozatosan fehéredik a gazdaság és egyre több bevételre tesz szert az államkassza – jelentette ki Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A kormánypárti politikus szerint, ha nem történik váratlan fordulat a nemzetközi gazdaságban, jövő év végére nulla százalékos hiány teljesülhet.

Forrás: Hír TV2019. 06. 20. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzék szerint a kormány válságra készül a jövő évi költségvetés tervezete alapján, Bánki Erik viszont hangsúlyozta, hogy az állításokkal ellentétben valójában a középpontban a családok támogatása áll, amelyre összesen 2228 milliárd forintot különítettek el.

Velkovics Vilmos felvetésére, amely szerint az államadósság 65 százalékra csökkenhet, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke kijelentette, hogy ez a cél tartható lesz, mi több, amennyiben nem történik semmilyen váratlan esemény, egy nullszaldós költségvetés elfogadására kerül sor.

A műsorban a politikus az elmúlt években tapasztalható reálbér-növekedésekről is beszélt, kifejtve, hogy ma közel háromszázötvenezer forint az átlag bruttó bér a magyar kereseti viszonyokban. Bánki Erik hozzátette, hogy még 2019-ben is sor kerül béremelkedésre, a kormány reményei szerint amennyiben a négy százalékos gazdasági növekedés teljesíthető, akkor 2020-ban tíz százalék körüli bruttó bérnövekedésre lehet számítani.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.