Bayer Zsolt tiszta vizet öntött a pohárba

Az ellenzéki sajtó saját magát keverte botrányba. Bayer Zsolt csütörtök este a Hír Tv adásában arról beszélt, hogy egy volt barátja és harcostársa húsz éve vallotta be neki, hogy homoszexuális. Majd két évvel később ugyanaz a személy röhögve mesélte, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott kisfiúkat is megkaphat.

Ritó Szabolcs
2020. 12. 05. 12:01
NIEDERMLLER Pter; BAYER Zsolt
Bayer Zsolt publicista Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minap a 444.hu internetes hírportál kapta fel Bayer Zsoltnak, a Fidesz egyik alapítójának csütörtök este a Hír Tv műsorában elhangzott mondatait. A publicista a műsorban egy csaknem húsz éve történt beszélgetést idézett fel, amikor egy barátja bevallotta neki, hogy homoszexuális. Azt követően két évvel – Bayer elmondása szerint – az illető röhögve mesélte, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott kisfiúkat is „használhat”. A baloldali hírportál újságírója, Szily László ebből azonnal arra következtetett, hogy Bayer Zsolt egy fideszes politikusról beszélhetett. A cikk nyomán az ellenzék cselekvésre szánta el magát: Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Orosz Anna, a Momentum politikusa is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt, valamint a publicista ellen „bűnpártolás” miatt. Mindeközben beindult a baloldali álhírgyár, az ellenzéki pártok oldalait ellepték Bayer állítólagos bűnpártolásáról szóló mémek és hírek. Ám ekkor jött a pofára esés.

Bayer Zsolt péntek reggel a blogfelületén tisztázta az ügyet. Hangsúlyozta, hogy „amit a baloldal szeretne kihallani a történetből, miszerint a fideszes politikusok pedofilok – egyszerűen nem igaz”. A publicista által meg nem nevezett személyről azóta kiderült, hogy jelenleg a baloldalt kiszolgáló Magyar Hang szerkesztőségében dolgozó újságíróról van szó. Bayer azt is hangsúlyozta, hogy

„amikor az egykoron volt barátom és harcostársam ezekről beszélt nekem, akkor ez számomra olyan volt, mint a gyónás. És tovább megyek: errefelé akkor sem élünk vissza egykorvolt barátok gyónásával és vallomásaival, ha a barátságnak vége, és az élet a lehető legtávolabb sodort bennünket egymástól – például a politikai paletta két ellentétes pólusán találtuk egyszer csak magunkat”.

Bayer Zsolt publicista
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A pedofília gyanújába keveredő, meg nem nevezett újságíró jelenlegi munkáltatója, a Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor egy vagdalkozó közleményt adott ki. A főszerkesztő közleményének hangneme különösen annak fényében visszás, hogy nem Bayer Zsolt kívánt botrányt csinálni az ügyből, mivel azon túlmenően, hogy egy régi harcostársáról beszélt, a publicista nem nevesítette a személyt.

Bayer Zsolt bejegyzésében megjegyzi, hogy nem fedte volna fel az illető kilétét,

„ha a kretén Szily és nyomában a komplett kretén ellenzék nem azzal van elfoglalva, hogy szavaim mögé odaképzel egy befolyásos fideszes politikust, és mint Szájerre, hiénafalkaként nem ront rá erre a dologra is”.

A publicista elmondta, sajnálja, hogy így esett, annak viszont örül, „hogy az érintett állítása szerint csak mi értettük félre annak idején a szavait”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.