Betegápolónak álcázta magát a besurranó tolvaj

Nem zárható ki, hogy kihasználva a járványhelyzetet, máshol is eljátszotta már a házi betegápolót a Jászságban elfogott besurranó tolvaj.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 10. 29. 13:34
Alattyán elfogás
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a bíróság azt az 59 éves budapesti asszonyt, akiről kiszolgáltatott áldozata azt képzelte, ő az új betegápolója. A nő besurranó tolvaj volt, nem kizárt, hogy máshol is próbálkozott már ezzel a trükkel. A Jászberényi Járásbíróság október 29-én elrendelt döntése alapján harminc napig biztosan nem lesz módja játszani az ápolónő szerepét.

A Magyar Nemzet információi szerint a budapesti bűnöző nem találomra nyitott be egy idős asszony alattyáni házába októbert 27-én reggel. A tolvaj terepszemlét tarthatott, az sem kizárt, hogy társai is voltak, akik ebben segítettek neki, illetve akik a jászsági kis faluba fuvarozták Budapestről. Mindenesetre a hívatlan vendég pontosan tudta, hogy a ház idős lakója beteg, napi ápolásra szorul, ágyában fekszik egész nap, mindent a házi betegellátó szolgálat munkatársai csinálnak meg helyette.

A látogató felébresztette az idős beteget, megkérdezve tőle, hol a pénze. A sértett álmából felkeltve csak azt érzékelte, egy egészségügyi védőmaszkot viselő nő van nála, azt hitte, a naponta hozzá járó gondozók egyike jött meg és indulna bevásárolni. Ezért elmondta neki, hová rejtette a pénzzel teli táskáját.

A látogató kivette a bankókat, majd további kutatásba kezdett a házban, az ágyban fekvő beteg ezt nem láthatta, azt hitte, a nő reggelijét, fürdőjét, gyógyszerit készíti elő. A besurranónak az lett a veszte, hogy időközben megérkeztek az igazi házi betegápolók, akik már az ablakon keresztül is látták, valaki végigkutatja a beteg asszony holmijait, kinyitogatja a szekrényeket, fiókokat. Amikor beléptek a házba, az idegen nő kivette a zsebéből a lopott pénzt, ledobta a földre és el akart menekülni. Az ápolók azonban már azelőtt értesítették a rendőrséget, mielőtt beléptek volna a sértett házába. A besurranó tolvajt ennek köszönhetően a kiérkező járőrök fogták el, amikor kirohant a házból.

A tolvaj ellen kifosztás miatt indult eljárás, mivel egy koránál és betegségénél fogva védekezésre képtelen állapotú áldozattól akart lopni.

Fotó: Police.hu

Az elfogott asszony tagadta, hogy ő lopni akart volna, azt állította, albérletet keresett, ezért nyitott be az idős asszonyhoz. Sosem járt még a jászsági kis faluban, unatkozott a fővárosban, ezért autózott le Alattyánba. A nyomozók azt feltételezik, ez egy új trükk, amit a koronavírus-járvány idejére találtak ki a bűnözők. A nő nem egyedül, és nem most kezdhette el a szerepjátékot.

Fotó: Police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.