Bosszút állhat Miskolc vezetése a plágiumvád miatt

Attól tart a Fidesz, hogy a plágiumvádak miatt jobboldali érzelmű embereket rúghatnak ki Miskolcon.

2020. 09. 04. 11:40
null
Soós Attila felháborodott a balliberális miskolci vezetés reakciója miatt Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, hogy politikai bosszúra készül a plágiumvádak miatt Miskolc balliberális vezetése és a közgyűlés többségét adó Velünk a város frakció ahelyett, hogy a saját soraikban megkeresnék a felelősöket – erről beszélt ma egy sajtótájékoztatón a város pénzügyi bizottságának elnöke. Soós Attila (Fidesz–KDNP) a napokban leplezte le a gazdasági programtervezetet; arra mutatott rá, hogy a Veres Pál-féle városvezetés összeollózta azt az anyagot, amely legalább 55 meg nem jelölt forrást tartalmaz.

– Többek között olyan városok anyagait használták fel, mint Debrecen, Szeged, Rétság és Újhartyán, de építettek Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megye korábbi tudására is. Sok anyagot emeltek át a kormány oldaláról, de pikáns, hogy egy teljes bekezdést nagy valószínűséggel Székelyudvarhelyről vettek át – mondta korábban az ügyben lapunknak Soós Attila.

A kormánypárti politikus most arról beszélt, hogy miután a Fidesz–KDNP leleplezte az összeollózott gazdasági programot, a városvezetés politikai támadásba kezdhet, és olyan információik vannak, hogy újabb jobboldali érzelmű hivatali munkatársakat rúghatnak ki. – Pedig csak az igazságot mondtuk. Ha ugyanis azt állítjuk egy csokiról, hogy lopott alapanyagokból készül, a helyzet nem változik meg attól, ha felírják a termékre, hogy honnan csenték el az összetevőket – emelte ki Soós Attila. A politikus ezzel a város mentegetőzésére reagált. Miskolc vezetése ugyanis azzal védekezik – erről közleményt adtak ki –, hogy a gazdasági programban nem valósult meg sem jogi értelemben, sem tényszerűen plágium. Ezt érdekes módon többek között azzal magyarázzák, hogy plágium csak szerzői művek esetében értelmezhető. – Így fogalmilag kizárt, hogy a gazdasági program keretei között megvalósuljon, mert az nem szerzői mű, hanem egy tényfeltáró és stratégiai lehetőségeket összegző munkaanyag – hangsúlyozták. Hozzátették: Veres Pál polgármester személyes utasítására a gazdasági programot összeállító munkatársak mégis elkészítik, és a gazdasági programhoz csatolják a forrásjegyzéket.

Soós Attila azonban ma kiemelte: ezzel a probléma nem oldódik meg, mert ettől a gazdasági program csak egy összeollózott anyag lesz. Szavai szerint a program elkészítéséhez nem máshonnan kellett volna ötleteket, terveket szerezni, hanem a miskolci szürkeállományt kellett volna használni. – Mi büszkék vagyunk a miskolci emberek tudására, amire építkezni lehetne, de a városvezetés nem teszi – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.