Budapestre teszi át a székhelyét Mirkóczki bizalmasa

Hat évig volt az egri polgármester bizalmasa Hajnády K. Endre. A sajtóreferens, aki épp úgy a Jobbikból érkezett, mint Mirkóczki Ádám, közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik a városból. Nem ő az első.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, Eger Hírek2021. 01. 14. 12:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat év közös munka után távozik Eger önkormányzatának sajtóreferensi posztjáról Hajnády Kristóf Endre. A fiatalember a füzesabonyi Jobbikból indult, és miközben a ma már önmagát függetlennek mondó exjobbikos Mirkóczki Ádám mellett dolgozott, komoly karriert futott be a párton belül.

Hajnády K. Endre hat év után távozik Mirkóczki Ádám mellől Fotó: Facebook/Hajnády K. Endre

Pályája botránytól sem mentes. 2014-ben, ahogy a Mandiner.hu megírta, azzal keltett felháborodást, hogy Facebook-oldalán egy olyan fotót tett közzé, amelyen az auschwitzi haláltáborban állva a győzelem V betűjét mutatja, továbbá közösségi oldalának fotói között ott sorakozott Adolf Hitleré is. Mirkóczki így is vállalhatónak tartotta Hajnádyt, ahogyan az Egységben a Városért Egyesület is, amelynek zászlója alá sikerült trombitálni az egri szivárványos koalíciót.

Hajnády így fogalmaz távozásával kapcsolatban a Facebook-oldalán: „Én meghoztam a döntésem. Lezárok egy életszakaszt magamban és a környezetemben. Új hely, új célok, új kihívások. Egy új élet. Hat év. Hálás vagyok minden jóért, s a rosszakból tanult rengeteg tapasztalatért is.” Majd hozzáteszi: „Köszönöm, Eger! Isten veletek! Helló, Budapest, üdv, új élet!”

Mirkóczki vezetése alatt nem ő az első ember, aki távozik. Mirkóczki Zitának le kellett mondania az alpolgármesteri posztról, a szivárványos frakcióból felállt Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán, távozott Andráskó Dénes jegyző, és a városi cégek vezetőségéből is többen. Az Eger Hírek információi szerint Berecz Mátyás alpolgármester is készül lemondani, mert egyes információk szerint DK-s színekben szeretne elindulni az ellenzéki előválasztáson, majd jelölt lenni a 2022-es országgyűlési választáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.