Cetliken üzenget a DK Pécsett

A Gyurcsány-Dobrev párt pécsi elnöke a megyei újságnak elismerte, a cetliket ő írta, és azok vannak rajta, akiket a városi cégek felügyelőbizottságába javasolnak.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 12. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papírdarabokon üzentek Pécsett a Gyurcsány párt emberei a polgármesternek, hogy kinek kell pozíciót adni a városban.

A Demokratikus Koalíció (DK) helyi elnöke a megyei lapnak azt mondta más pártok ugyanígy jártak el.

Kunszt Márta a párt pécsi elnöke a megyei újságnak elismerte, a cetliket ő írta, és azok vannak rajta, akiket a városi cégek felügyelőbizottságába javasolnak.

– A DK a saját holdudvarába tartozókat is igyekszik Pécsett is különböző pozíciókba helyezni, és most ez egy egészen érdekes helyzet, hiszen ilyen cetlin üzentek a polgármesternek. Ezzel párhuzamosan pedig azt is látjuk, hogy csak az elmúlt másfél hónapban mintegy kéttucatnyi ember veszítette el a munkáját, és kényszerült elhagyni korábbi munkahelyét. Feltételezhetően politikai okokból – mondta Barkóczy Csaba, a Fidesz önkormányzati képviselője.

A kirúgott cégvezetők után az érintett vállalat felügyelőbizottsági tagjait is lecseréli a baloldali városvezetés.

Ezzel 30 éves hagyományt rúgnak fel, ugyanis az ellenzéket senki nem fogja képviselni az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban.

– A mindenkori ellenzék mandátumarányosan, de legalább egy felügyelőbizottsági helyet mindig kapott, minden cégben. Főleg azokban a cégekben, amelyek jelentős közpénzt kezelnek. Nem tudjuk, hogy mi ennek az oka, hogy mire készülnek. Egy biztos, hogy az ellenzéki kontroll az nem tud megvalósulni ezeknél a cégeknél – jegyezte meg Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi közgyűlésének frakcióvezetője.

Péterffy Attila polgármester azzal indokolta döntését, hogy ezután csak civileket delegálnak a testületekbe.

Azonban a nevekkel teli DK-s cetli ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.