Csaknem ötezer elektromos kerékpár megvásárlását segítette a kormány

A pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 01. 17:01
A man rides an electric bicycle, also known as an e-bike, in downtown Milan
A munkába járást könnyítené és a tömegközlekedés használatára nyújtott alternatív közlekedési formát támogatná a kormány Fotó: Stefano Rellandini Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig több mint 4800 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárláshoz járult hozzá a kormány közel 522 millió forinttal. Az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok beszerzését támogató pályázat egymilliárd forint keretösszegből valósul meg, melynek a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-vel.

A pályázattal kapcsolatban Schanda Tamás elmondta: a támogatás maximális mértéke a vételár ötven százaléka. A pedálszenzoros kerékpároknál legfeljebb kilencvenezer forint, a nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint lehet.

A munkába járást könnyítené meg és a tömegközlekedés használatára nyújtott alternatív közlekedési formát támogatná a kormány
Fotó: Reuters/Stefano Rellandini

Az államtitkár a közleményben kiemelte: „A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is.”

A pályázat következő szakasza augusztus 2. reggel 8 órakor nyílik meg, a dokumentumokat pedig augusztus 6. éjfélig lehet benyújtani. A részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.