Csepel díszpolgára lett Tarlós István és Hantos Jenő

Csepel díszpolgára lett Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítója – közölte a XXI. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 07. 10. 17:05
TARLS Istvn
Budapest, 2019. szeptember 25. Tarlós István fõpolgármester a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: Tarlós István két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg. Tarlós István főpolgármesteri munkássága során mindvégig szívén viselte Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak. „Tarlós István nem csupán felismerte, hogy Csepel Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagymértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához” – fogalmaztak.

Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor elévülhetetlen érdemei közé tartozik a Csepeli Lelkészi Kör létrehozása. Lelkipásztorként nem csupán a gyülekezetéért kívánt tevékenykedni, hanem a tágabb közösségért, a csepeli lakosokért. „Zászlóhordozója” volt olyan szimbolikus jelentőségű ügynek, mint a Tanácsház utca átnevezése Károli Gáspár utcává, amely 2011-ben valósult meg – áll a kerület közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.