Csepel után Mezőkövesden sem engedik az LMBTQ-érzékenyítést

Fekete Zoltán fideszes polgármester betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet a település óvodáiban.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 13. 20:50
null
Kép a könyv borítójáról Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betiltotta a Meseország mindenkié című LMBTQ-könyvet a mezőkövesdi óvodákban Fekete Zoltán fideszes polgármester – közölte a Mezőkövesd képekben Facebook-oldal. Lázárné Kozma Dóra és Jámbor Márk, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselői múlt héten nyílt levélben kérték a városvezetőt, hogy a mezőkövesdi óvodákból is tiltsák ki a Meseország mindenkié című mesekönyvet, annak LMBTQ-propaganda tartalma miatt. Jámbor Márk most a Kövesden láttam, hallottam csoportban közzétette azt a polgármesteri utasítást, amely csütörtöki keltezésű, és amelyet a polgármester Orbán Viktor miniszterelnököt idézve Hagyják békén a gyermekeinket! címmel látott el. Eszerint

Fekete Zoltán polgármester megtiltja, hogy az ominózus könyvet a városi fenntartású óvoda és bölcsőde valamennyi csoportjában a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, illetve bárki használja, annak szövegéből bármilyen formában idézzen.

Ugyanakkor a bejegyzésből kiderül, hogy a polgármester saját elhatározásából már a képviselők levelét megelőzően döntött az ügyben, a levél nem befolyásolta, azt csak kiegészítette.

Mint ismert, elsőként Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere tiltotta be a gendermesekönyvet az összes XXI. kerületi óvodában és bölcsödében. Közösségi oldalán ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Több megkeresés érkezett hozzánk, ezért szeretném megkönnyíteni a sajtó számára a hiteles tájékoztatást. Polgármesteri utasítással betiltottam Csepelen az összes önkormányzati fenntartású óvodánkban és bölcsődénkben a Meseország mindenkié című könyvet. Hagyják békén a gyerekeinket!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.